Educație

Elevii de 10 ai Clujului, premiați de Inspectoratul Școlar Județean

29 de absolvenți de a VIII-a și 15 absolvenți de clasa a XII-a au fost răsplătiți pentru munca lor de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Foto: Alexandra Sofroni Foto: Alexandra Sofroni

Astfel, în cursul zilei de joi, elevii care au obținut media 10 la examenele naționale din anul școlar 2018-2019, atât la bacalaureat cât și la evaluarea națională au fost premiați.

„Felicitări copiilor sau tinerilor, pentru că discutăm de absolvenți de clasa a VIII-a și absolvenți de clasa a XII-a. Felicitări pentru rezultatele pe care le-au obținut de-a lungul timpului, fiindcă este evident că ei nu au obținut rezultate doar la bac sau la evaluarea națională. Ei au obținut rezultate și de-a lungul timpului, la gimnaziu sau la liceu. Mulțumiri profesorilor care i-au pregătit, mulțumiri conducerilor de școli care s-au ocupat de organizarea pregătirilor și nu în ultimul rând mulțumiri părinților, fiindcă dacă părinții nu ar fi fost aproape de copii, aproape de școală, nu ar fi putut să ajungă la aceste rezultate”, a spus Valentin Cuibus, șeful ISJ Cluj.


34 de elevi din Cluj-Napoca au obţinut nota maximă în anul şcolar precedent la examenele fi nale ale ciclului gimnazial şi liceal, 25 elevi la Evaluarea Naţională şi 9 elevi la Bacalaureat. Învăţăceii au fost premiaţi şi de către municipalitatea clujeană în luna iulie. Pe raza întregului județ au fost 29 de absolvenți de clasa a VIII-a și 15 absolvenți de clasa a XII-a care au promovat examenele cu media 10.

Clujul este pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte rata de promovare la Examenul de Bacalaureat, cu 8 instituţii de învăţământ ce au promovabilitate de 100% în sesiunea de vară din acest an.


„Mulțumiri în același timp deoarece Clujul este pe loc de frunte de 4-5 ani încoace de când la Bacalaureat sau la Evaluare este pe primul sau al doilea loc”, a spus inspectorul șef.

Absolvenții vor fi premiați și săptămâna viitoare de către Consiliul Județean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter