Educație

UBB găzduiește cel mai mare turneu de dezbateri pentru studenți din România

Universitatea Babeș-Bolyai va găzdui, în perioada 12-13 mai, cea de a cincea ediție a Open-ului Facultății de Drept 2018, cel mai mare turneu de dezbateri pentru studenți din România. Evenimentul va reuni 28 dintre cele mai valoroase echipe de studenți din universitățile românești, în cadrul unui festival al ideilor și oratoriei.

 Cele mai bune echipe din acest turneu vor dezbate pro și contra în finala care se va desfășura duminică, 13 mai, cu începere de la ora 16.00, în Amfiteatrul Traian Pop al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai (str. Avram Iancu nr. 11), pe tema „Acest Parlament crede că Uniunea Europeană nu ar trebui să acorde împrumuturi sau fonduri structurale țărilor membre care nu mențin deficitul bugetar sub ținta de 3% din PIB impusă de către Uniune.”

Openul Facultății de Drept va fi deschis prin intermediul unui eveniment special- cea de-a treia ediție a Debate Alumni Talks, o întâlnire în cadrul căreia trei foști debateri si actuali profesioniști de succes vor vorbi despre ce a însemnat debate-ul pentru ei, cum i-a ajutat în viața profesională și multe altele.  Evenimentul va avea loc vineri, 11 mai, ora 20.00, în Club 30 Plus (la etaj), str. Avram Iancu nr. 29, fiind ocazia ideală de a-i întâlni pe unii dintre cei mai valoroși alumni din istoria de peste 20 de ani a programului de dezbateri din România. Atât evenimentul de vineri, cât și toate rundele de dezbateri și finala din weekend sunt deschise publicului.


 „Universitatea Babeș-Bolyai este partenerul educațional al Open-ului Facultății de Drept, continuând susținerea programului său de dezbateri pentru studenți. Programul, care funcționează sub titulatura BBU Debate Society, are o vechime de 18 ani, fiind rezultatul unui proiect unic în țara noastră și care se adresează studenților de la toate universitățile din Cluj. Anul 2014 a marcat un punct de cotitură în istoria BBU Debate Society, Universitatea Babeș-Bolyai ajungând pe locul 24 în World Debate Rankings (clasament în domeniu care stabilește ierarhia primelor 900 de universități din lume la dezbateri”, spun reprezentanţii UBB Cluj.

Etichete: dezbatere ubb
Ultimele Stiri
abonare newsletter