Educație

ADMITEREA la liceu 2017 - Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77

Ministerul Educaţie Naţionale a afişat, miercuri după-amiază, pe site-ul instituţiei primele rezultate ale repartizării computerizate în liceu a absolvenţilor de clasa a VIII-a, care au promovat Evaluarea naţională.

ADMITEREA la liceu 2017 - Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77 ADMITEREA la liceu 2017 - Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77

Primele cinci licee sunt din Bucureşti, restul provin din Constanţa, Cluj-Napoca şi Galaţi.

Dintre cei 112.949 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.368 de elevi (99,5%), în funcţie de una dintre opţiunile exprimate, cei mai mulţi alegând filiera teoretică, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).


Cea mai mică medie de intrare la un liceu din judeţul Cluj după repartizarea computerizată a fost de 3,77, înregistrată la specializarea Protecţia mediului de la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Cluj-Napoca, unde s-au ocupat 26 de locuri din cele 28 existente,scrie Mediafax.

Potrivit ierarhiei comunicate, miercuri, de Ministerul Educaţiei, cu specializările ordonate după medie, la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Cluj-Napoca s-a intrat cu 3,77, la specializarea Protecţia mediului. De asemenea, la Liceul Teoretic cu predare în limba maghiară Gherla, ultima notă a fost 3,83 la specializarea Filologie, iar la Liceul Tehnologic ”Vlădeasa” Huedin, unde la specializarea Economic, ultima medie a fost 3,93.


La ”Anghel Saligny” s-au ocupat doar 26 din cele 28 de locuri existente, două rămânând neocupate în urma repartizării computerizate.

La polul opus, cea mai mare ultima medie de intrare a fost înregistrată la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, la specializarea Matematică – informatică, aceasta fiind de 9,69, unitatea şcolară ocupând primul loc în topul liceelor unde s-a intrat cu cele mai mari note din judeţul Cluj. Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, unde la specializarea Ştiinţe ale naturii ultima notă a fost 9,67, şi specializarea Matematică-informatică de la acelaşi liceu, ultima notă fiind 9,56.

Etichete: elevi admitere liceu
Ultimele Stiri
abonare newsletter