Educație

Ateliere gratuite pentru copii, părinți și profesori în cadrul Festivalului Altfel

Cea de-a treia ediție a Festivalului Altfel, eveniment dedicat educației non-formale, va avea loc în perioada 18-23 mai la Cluj-Napoca.

Festivalul se desfășoară în centrul orașului Cluj-Napoca, în următoarele locații: Casa de Cultură a Studenților, Casino, Parcul Central, Bastionul Croitorilor și în baza sportivă din Gheorgheni și este organizat de Asociația „Mânuțe Pricepute”

În cadrul Festivalului, copiii de la grădiniță până la liceu, împreună cu profesorii şi părinții, vor putea participa la cca 180 de ateliere. Accesul este gratuit, pe bază de rezervare pe site-ul www.festivalulaltfel.ro.


Atelierele pregătite în cadrul festivalului:

Pentru preșcolari:  Cine sunt eu?, Tradiție și folclor, Gustav Klimt – Copacul vieții, Atelier de pictură pe evantaie coreene, Caravana în mișcare.
Pentru ciclul primar: Atelier de antibullying, Atelier de imprimat textile, Educație rutieră, Tradiție și folclor, Cum și ce comunicăm fără cuvinte, Hanbok, lămpi din hârtie și meșteșuguri coreene, Voluntar în tărâmul piticilor, Hai la o plimbare a la espanola, Ca să vezi ce mică e lumea, Cum te numești, Povești despre curaj, Tug of war/trasul de sfoară, Distrează-te scriind caractere chinezești, Slackline, Nu e corect, Benzi desenate ecologice, Cântece în  limba flamandă, Flori de cireș, Ce simt plantele?, Drumul lui Magellan.
Pentru gimnaziu: Siguranța pe internet, Atelier YouthMax – Leadership pentru copii și tineri, Exercițiu de critică de desene animate, Atelier de antibullying, Atelier de fotografie – încadrând prin Cluj, Hanbok, lămpi din hârtie și meșteșuguri coreene, Tradiție și folclor, Ce facem cu lucrurile care nu ne plac?, Cum și ce comunicăm fără cuvinte?, Fă cunoștință cu Robin Hood, Fiziologia dragostei: neuromecanisme vs. mituri, Hai la o plimbare a la espaniola, Atelier de pictat eventaie coreene, Ca să vezi ce mică e lumea, Cum te numești?, Distrează-te scriind caractere chinezești, Jocuri teatrale din Israel, Tug of war sau trasul de sfoară, Știința din spatele criminalisticii, Benzi desenate ecologice, Atelier de limba portugheză, Fizica prin experimente etc.
Pentru liceu: Atelier de antreprenoriat, Atelier YouthMax – Leadership pentru copii și tineri, Serviciul European de Voluntariat – o vânătoare de comori, Atelier de fotografie – încadrând prin Cluj, Atelier de branding personal, Exercițiu de critică de desene animate, Siguranța pe internet, Ce facem cu lucrurile care nu ne plac?, Mă numesc conflict- atelier de transformare a conflictelor, Teatru de improvizație, Pictură pe evantaie coreene, Atelier de storytelling, Fă cunoștinta cu Robin Hood, Fiziologia dragostei: neuromecanisme vs. mituri, Tug of war sau trasul de sfoară, Cum te numești?, Ca să vezi ce mică e lumea, Jocuri teatrale din Israel, Introducere în astrofizică, Tradiție și folclor, Tu cum îți imaginezi viitorul? etc.
Pentru profesori: Educație pentru dezvoltare, Ce înseamnă școala, dincolo de note?, Când copiii buni fac lucruri rele, Cum îmi ajut copilul în planificarea carierei?
Pentru părinți: Ce înseamnă școala, dincolo de note?, Când copiii buni fac lucruri rele,  Cum îmi ajut copilul în planificarea carierei?, Voluntariatul – o fi util pentru copiii mei?
Pentru întreaga familie: Teatru de păpuși, Jocurile copilăriei, Cursuri de StartUP Tango pentru întreaga familie, Energie în engleză, Germană Distractivă, Arta japoneză de a împături hârtia, Experimente, Ateliere de creativitate și voie bună.


”Prin Festivalul Altfel vrem să ne învățăm copiii încă de pe băncile școlii nu doar teorie, ci și cum pot aplica în practică cunoștințele teoretice dobândite la școală sau grădiniță. Credem cu tărie că școala și implicit sistemul de învățământ românesc au nevoie de alternative viabile de învățare experimentală. Acesta este motivul pentru care facem acest Festival Altfel” declară doamna Carmen Deac reprezentant Asociația Mânuțe Pricepute, organizatorul festivalului

 

abonare newsletter