Educație

Conferința “Interdisciplinaritate în Studiul Științelor Exacte” coordonată de colegiul Ana Aslan

În data de 13 Februarie 2017 a avut loc conferința județeană “Interdisciplinaritate în Studiul Științelor Exacte” deschisă elevilor și profesorilor de liceu.

Conferința, la care au participat 600 de elevi și 65 de profesori din 25 de școli clujene, s-a desfășurat în cadrul Parteneriatului Strategic de educație școlară Erasmus+ MATH AROUND US coordonat la nivel european de către Colegiul Tehnic Ana Aslan, Cluj-Napoca.

Evenimentul face parte din lista de activități pe plan local propusă în cadrul proiectului și este un parteneriat între instituția noastră, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Casa Corpului Didactic Cluj și trei Facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj. Conferința a fost deschisă de doamna prof. Lucia Pop, director al Colegiului Tehnic Ana Aslan, și de doamna Inspector școlar general adjunct, prof. Mariana Pop. În continuare, doamna prof. Andreea Suciu, coordonatorul proiectului, a făcut o prezentare generală a proiectului și a rezultatelor sale.


Vorbitori în cadrul conferinței au fost patru profesori ai UBB Cluj: conf. univ.dr. Alexandru Marcu de la Facultatea de Fizică, lect univ. dr. Csaba Nagy de la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, lect univ dr. Veronica Ilea de la Facultatea de Matematică și Informatică, prof. dr. Mircea Bertea de la Facultatea de Studii Europene precum și doamna profesor Ariana Văcărețu de la Colegiul Național Emil Racoviță, Ambasador Scientix.

Domnul prof.univ. dr. Aurel Pop, Decan al Facultății de Fizică a concluzionat: „Lucrările prezentate au ilustrat scopul principal al proiectului Math Around Us:  abordarea trans- și interdisciplinară  a științelor astfel încât elevii să perceapă unitar ceea ce învață în cadrul orelor de matematică, fizică, chimie și biologie. Prezentările au fost interesante, menite să motiveze elevii și profesorii din învățământul preuniversitar în identificarea și redefinirea conceptului de interdisciplinaritate în predarea matematicii în relație cu științele exacte, cu accent pe creșterea motivației elevilor de liceu pentru studiul acestor domenii.”

Etichete: erasmus
abonare newsletter