Educație

Totul despre înscrierea în clasa pregătitoare de anul acesta

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face, în acest an, potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, în două etape.

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se va face în două etape: între 21 şi 25 martie pentru copiii din circumscripţia şcolară şi din afara ei şi între 29 martie şi 8 aprilie pentru copiii rămaşi nerepartizaţi.

În 22 februarie are loc afişarea, la sediul unităţii de învăţământ şi al inspectoratului şcolar şi pe site-ul acestora, a programului de completare a cererilor tip de înscriere în învăţământul primar, iar între 29 februarie şi 18 martie părinţii copiilor care urmează să fie înscrişi în clasa pregăttitoare trebuie să completeze, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile tip de înscriere, care vor fi validate zilnic, la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea, în intervalul orar 8,00-20,00 (luni-vineri), respectiv 9,00-13,00 (sâmbăta). Tot în această perioadă se vor depune şi valida cererile-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială.


Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va începe în 21 martie, când Comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar va procesa cererile-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi va repartiza la şcoala de circumscripţie copiii ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Între 22 şi 24 martie va avea loc procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, a cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.


În data de 29 martie va începe etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă şi se va încheia în 8 aprilie. Astfel, între 30 martie şí 8 aprilie vor fi depuse cererile-tip de înscriere, la secretariatul unităţii de învăţământ aflată pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă, urmând apoi validarea acestor cereri.

În perioada 18 - 22 aprilie vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ şi vor fi rezolvate orice alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter