Educație

Elevii din Floreşti şi Gilău, interesaţi de şcoala profesională

Caravana de informare a invăţământului profesional a debutat joi în Floreşti şi în Gilău. 300 de elevi, însoţiţi de părinţii lor, au aflat ce înseamnă o şcoală profesională şi ce avantaje au dacă o urmează.

Din toamnă, se doreşte reintroducerea şcolilor profesionale şi se vrea ca acesta să atragă un număr cât mai mare de elevi. Este vorba despre elevii care nu au rezultate foarte bune la învăţătură şi care nu pot urma cursurile unui liceu. Avantajele urmării cursurilor unei şcoli profesionale sunt acelea că elevul poate avea un loc de muncă asigurat după ce va ieşi de pe băncile şcolii şi că va primi o bursă lunară atât din partea statului cât şi din partea firmei care urmează să-l angajeze,

Pentru ca toţi elevii din judeţul Cluj să fie cât mai bine informaţi despre ce înseamnă o şcoală profesională şi care sunt anvantajele ei, reprezentenţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au organizat o campanie de informare, campanie care se va desfăşura pe parcursul a unei luni şi jumătate în aproximativ 25 de comune din judeţ.


Joi, campania de informare a debutat în Floreşti şi în Gilău, iar la acest eveniment au participat un număr de aproximativ 300 de elevi şi părinţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter