Educație

Cluj: Veste bună pentru elevii IT-işti

Conducerea ISJ CLuj va purta o serie de discuţii cu reprezentanţii marilor companii de IT din judeţ pentru a-i ajuta pe elevii claselor de informatică şi de mate-info în acest domeniu.

Meseria de IT-ist este una dintre cele mai bine plătite job-uri la ora actuală. Din acest motiv, mulţi dintre elevi doresc să urmeze cursurile unui liceu cu profil informatică, studii care vor fi urmate mai apoi de o facultate în domeniu. Toate acestea pentru ca la finalul cursurilor să îmbrăţişeze o carieră în IT.

Doar că învăţământul românesc nu stă foarte bine la capitolul informatică pe motiv că tehnologia avansează zilnic, iar programa şcolară în acest domeniu nu a mai fost actualizată de foarte mulţi ani.  


Pentru a-i ajuta pe elevi în acest sens, pentru a le aduce informaţiile la zi în ceea ce priveşte era tehnologiei şi a informaticii, conducerea Inspectoratului Şcolat Judeţean Cluj va purta discuţii cu reprezentanţii marilor companii de IT pentru a face un plan în acest sens.

 “Zilele viitoare am o întâlnire cu reprezentanţi ai unităţilor economice pe zona IT, pentru a discuta resursa de forţă de muncă medie. Discutăm de licee de matematică şi de mate-info. Vrem să discutăm în ce măsură putem adopta programa, programă pe care o vom adopta pe varianta de opţionale. Opţionalele vor fi urmate de elevii claselor din zona informatică şi o să fie specializate foarte exact pe ceea ce firmele respective doresc. Vrem ca pe cât posibil aceste ore să se desfăşoare în unităţile respective. E o discuţie deocamdată şi foarte multe amănunte încă nu ştim. Vom avea o întâlnire cu reprezentanţii unor firme foarte mari de IT şi vom discuta aceste probleme”, a declarat inspectorul şef a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.


Conform unui studiu, aproximativ 120.000 de angajaţi lucrează în prezent în piaţa de IT&C, în creştere cu 1.000 de angajaţi faţă de nivelul record din 2009, pe seama dezvoltării sectoarelor de hardware şi software.

Ultimele Stiri
abonare newsletter