Educație

Un profesor de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca a DISPĂRUT de o săptămână

Un profesor de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca a dispărut fără urmă de mai bine de o săptămână. Marius Popa, profesor de geografie la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, a dispărut în cursul zilei de 21 ianurie şi de atunci nu a fost găsit.

Directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Constantin Corega, a declarat pentru Monitorul de Cluj că instituţia pe care a conduce a anunţat Poliţia despre dispariţia profesorului după ce a acesta nu s-a prezentat la şcoală în dimineaţa zilei de 22 ianuarie.

“Profesorul de geografie Marius Popa nu s-a mai prezentat la şcoală. A doua zi am anunţat Poliţia despre dispariţia dânsului, am luat această decizie tocmai pentru că ştiam că nu are rude apropiate. În plus, profesorul Popa predă la noi în şcoală de peste 30 de ani şi niciodată nu s-a mai întâmplat să lipsească. Este unul dintre cei mai vechi profesori ai noştri şi niciodată nu am avut probleme cu el. Din câte ştim noi, nu are pe nimeni apropiat, de aceea mi s-a părut ciudat că nu a mai apărut în data de 22 ianuarie. Marius Popa are în jur de 57- 58 de ani”, a declarat Corega.


La rândul său, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj au confirmat pentru Monitorul de Cluj dispariţia profesorului.

„Într-adevăr avem o sesizare despre dispariţia unui bărbat, profesor, din Cluj-Napoca depusă în data de 21 ianuarie. Sesizarea a fost făcută de colegii dânsului de la un liceu din Cluj-Napoca. Mai multe date nu putem oferi deoarece familia a cerut să nu facem public nimic. De obicei, când este vorba de persoane dispărute emitem comunicate de presă cu numele şi semnalmentele acestora, dar în acest caz nu putem. Poliţiştii fac verificări pentru găsirea bărbatului. Deocamdată nu a fost găsit”, au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj au confirmat pentru Monitorul de Cluj că au aflat despre acest caz.

„Am fost anunţat despre dispariţia profesorului. Directorul şcolii ne-a anunţat, a anunţat şi poliţia, este de competenţa Poliţiei acest caz, noi nu avem cu ce să ne implicăm. Din câte ştiu, profesorul Marius Popa nu are familie, este singur. Am discutat cu directorul Corega în urmă cu două zile, cazul a ieşit din sfera noastră de competenţă. Ştiu despre profesorul Popa că era o persoană singură, fără familie, mai multe detalii nu ştiu”, a declarat Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter