Educație

Elevii români au obţinut medalii de aur şi argint la Olimpiada Internaţională de Fizică

România a cucerit cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată la Copenhaga, datorită performanţei elevilor români. Ţara noastră se clasează astfel pe primul loc între statele europene cu asemenea performanţe, informează Ministerul Educaţiei Naţionale.

România a cucerit cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică România a cucerit cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

"Olimpicii români au reuşit un nou rezultat de excepţie în concursurile internaţionale pe discipline - cinci medalii (două medalii de aur şi trei medalii de argint) la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică. Graţie acestei performanţe România s-a clasat pe primul loc în Europa, respectiv pe locul 5 la nivel mondial", precizează sursa citată.

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunză (clasa a X-a) şi Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) şi Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a). Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.


La ediţia din acest an a olimpiadei desfăşurate în Danemarca au participat 381 de concurenţi din 83 de ţări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter