Educație

Încep înscrierile la creșă și grădiniță. În ce perioadă pot depune părinţii cererile?

Ministrul Educației a publicat perioada în care părinții pot depune cererile de înscriere la creșă și grădiniță.

Încep înscrierile la creșă și grădiniță. Sursă foto: Pixabay.com Încep înscrierile la creșă și grădiniță. Sursă foto: Pixabay.com

 

 


În Monitorul Oficial s-a anunțat  că prima etapă pentru înscrierile la creșă și grădiniță începe pe 27 mai și durează până pe 14 iunie, perioadă în care părinții pot depune o cerere cu 3 opțiuni. 

De asemenea, reînscrierile pentru cei care au frecventat până acum creșa sau grădinița au loc pe 20-24 mai, informează edupedu.ro. Astfel, copiii sunt înscriși în prima etapă pe baza dosarelor depuse de către părinți și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor. 


Calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță 2024 (Prima etapă)

27—31 mai 2024 (colectarea cererilor)
3—5 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza I — prima opțiune)
6—10 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a II-a — a doua opțiune)
11—12 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a III-a — a treia opțiune)

Totodată, listele cu copiii înscriși și locurile rămase libere vor fi afișate pe 14 iunie, iar între 17 iunie și 5 iulie va avea loc etapa a II-a de înscrieri pe locurile rămase libere. 


În a doua etapă se va realiza înscrierea copiilor pe locurile libere rămase, în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse de către părinți și a celor trei opțiuni alese în noile cereri de înscriere depuse. 

Calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță 2024 (A doua etapă) 

17—21 iunie 2024 (colectarea cererilor)
24—26 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza I — prima opțiune)
27 iunie—1 iulie 2024 (procesarea cererilor din faza a II-a — a doua opțiune)
2—4 iulie 2024 (procesarea cererilor din faza a III-a — a treia opțiune)


Listele cu copiii înscriși după a II-a etapă și locurile rămase libere vor fi afișate pe 5 iulie, iar între 19-29 august are loc etape de ajustări, în care se înscriu copiii care nu au primit un loc în primele două etape sau nu au fost înscriși.

În această etapă se realizează înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele două etape, pe locurile rămase libere în urma derulării celei de-a doua etape a înscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de ISJ/ISMB și pe baza dosarelor depuse de părinți la inspectoratul școlar. La această etapă au acces următoarele categorii de copii:


  • copiii care au rămas nerepartizați după derularea celor două etape anterioare, cu prioritate cei de 4 ani și de 5 ani;
  • copiii care au solicitat înscrierea în clasa pregătitoare din învățământul primar și nu au fost admiși ca urmare a avizului negativ al CJRAE/CMBRAE;
  • copiii de peste 2 ani care solicită înscrierea în învățământul preșcolar

Pe 30 august, ora 14 se afișează listele cu copiii înscriși în etapa a II-a și locurile rămase libere, potrivit sursei citate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încep înscrierile în învățământul primar. În ce perioadă se depun cererile?

Ultimele Stiri
abonare newsletter