Educație

Ziua Națională a Meseriilor la Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” (P)

Cu ocazia „Zilei Naționale a Meseriilor", la Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” s-au organizat și desfășurat activități pentru promovarea învățământului profesional și tehnic.


Activitățile s-au desfășurat în parteneriat cu agenții economici în care elevii școlii noastre își desfășoara activitatea de instruire practică.
Obiectivele activităților au constat  în aplicarea în practică a cunoștințelor de specialitate asimilate în cadrul modulelor teoretice prin activități desfășurate la agenții economici. De asemenea, s-a pus accent pe modul de organizare și funcționare a învățământului profesional și tehnic, respectiv oportunitățile de acces pe care le oferă învățământul profesional pe piața muncii.

Principalele activități de orientare școlară și profesională desfășurate au fost:

„Prin lumea bucătăriei italiene”- activitatea s-a desfășurat în bucătăria restaurantului Platinia, unde elevii au fost îndrumați cu multă atenție și dedicare de către bucătari italieni.

 „ABC pentru carieră"- pregătirea  teoretică reprezintă doar un ”abc” pentru carieră, dar nu este suficientă în momentul în care trebuie să se ia o decizie importantă în alegerea locului de muncă.  Din acest motiv, stagiile de pregătire practică au o importanță deosebită în alegerea viitoarei cariere, deoarece oferă elevilor posibilitatea de a se familiariza cu ceea ce înseamnă cultura unei organizații și de a cunoaște mai bine ce presupune viitoarea meserie. Acest lucru l-au făcut și elevii învățământului profesional, viitori Ospătari  (chelneri), vânzători în unităţi de alimentaţie, de la Colegiul de Servicii în Turism "Napoca", Cluj-Napoca la unii dintre partenerii nostri.

Toate aceste activități au oferit elevilor oportunitatea de a-și cunoaște mai bine potențialul și profilul ocupațional, de a se informa de la angajatori asupra viitoarelor profesii, de a valorifica rezultatele muncii lor, dar și de a mediatiza necesitatea pregătirii tinerilor într -o profesie atractivă .



„Camera- oglinda hotelului"

Prin această activitate competițională/joc de rol elevilor li s-au pus la dispoziție în cadrul unui hotel din centru, unde elevii au pus în practică abilitățile și deprinderile dobândite în efectuarea meseriei de cameristă.



„Școala noastră, o poartă spre viitorul tău!"

Prin această activitate s-a urmărit eficientizarea campaniei de promovare a imaginii şcolii în cadrul comunităţii, prin realizarea unei broșuri cu impresiile elevilor și postarea acesteia pe pagina de facebook și pe site-ul școlii. Cu ajutorul aplicațiilor Canva și  Publisher elevii clasei a X-a H au avut ocazia sa-si exprime în scris impresiile referitoare la școala în care învață, impresii care vor fi adunate într-o broșură.




Ziua Națională a Meseriilor la  Colegiul de Servicii în Turism ”Napoca”- În cadrul acestei activități, elevii școlii noastre au prezentat elevilor claselor a VIII-a de la școli gimnaziale din Cluj-Napoca,  atelierele și laboratoarele în care aceștia își desfășoară activitatea, momente din activitățile desfășurate în cadrul proiectelor educative specifice domeniului de pregătire Turism și alimentație, distribuindu-le broșura realizată de elevii școlii noastre.



Sursa foto: Colegiul de Servicii în Turism „Napoca”

Ultimele Stiri
abonare newsletter