Educație

UBB Cluj a lansat o nouă mascotă, Lupul UBB, simbol al tradiției și excelenței universității clujene

UBBLupi, noua mascotă aleasă de UBB vine să completeze simbolul universității clujene reprezentat de urs, în condițiile în care sediul Universității Babeș-Bolyai se regăsește pe fosta Uliță a Lupilor.

UBBLupi și UBBear, Tradiție și Excelență la UBB Cluj/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com UBBLupi și UBBear, Tradiție și Excelență la UBB Cluj/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai Facebook.com

 

 


În cadrul unei campanii inedite, desfășurate săptămâna aceasta pentru a marca venirea primăverii, Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat selectarea unei noi mascote, UBBLupi, pentru a marca valorile esențiale ale universității: tradiția, reprezentată de lup și excelența, reprezentată de urs.

 


Astfel, în cadrul campaniei, cele două mascote au împărțit mărțișoare clujenilor cu prilejul zilei de 1 Martie. 

Mărțișorul UBB, oferit de UBBLupi și UBBear/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai/Facebook.com

UBBLupi și UBBear, Tradiție și Excelență la UBB Cluj

În 1581, Ştefan Bathory, principele Transilvaniei, fonda, prin Diplomă regală, Academia Claudiopolitana, cu sediul pe „Uliţa Lupilor” din Cluj.


Dincolo de războaie, de alianțe sau regimuri politice, Academia Claudiopolitana, devenită în timp Universitatea Babeș-Bolyai, a rezistat pe Ulița Lupilor, pe care o cunoaștem acum sub numele str. Mihail Kogălniceanu.

UBB și-a anunțat noul slogan – „Dare To Lead!”, prin lansarea noii mascote, UBBLupi, care se alătură astfel mascotei UBBear, pentru a marca Tradiția și Excelența.


„Campania pe care am desfășurat-o în aceste zile are o semnificație multiplă. 

Mărțișorul UBB, oferit de UBBLupi și UBBear/Foto: Universitatea Babeș-Bolyai/Facebook.com

Pe lângă faptul că ne-am dorit să urăm o primăvară de poveste tuturor și să oferim un mărțișor cât mai special, ne-am dorit să rescriem și să îmbogățim povestea UBB.


Comunitatea noastră s-a ghidat mereu după cele două valori esențiale ale Universității Babeș-Bolyai: Tradiție și Excelență. UBBear e mascota cunoscută deja comunității noastre ca reprezentând Excelența. Primăvara aceasta vine cu o nouă mascotă, care nu o va înlocui, ci se va alătura celei dintâi, reprezentând Tradiția. De ce tradiția? Pentru că la începuturile ei, în 1581, Universitatea funcționa pe Ulița Lupilor, numele străzii pe care azi o cunoaștem ca fiind Mihail Kogălniceanu și care găzduiește sediul principal al UBB. 

Comunitatea noastră are, așadar, acum două mascote: UBBear, care reprezintă Excelența, și UBBLupi, care întruchipează Tradiția și care vine și cu un nou slogan al Universității: Dare To Lead!”, a declarat purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș, pentru monitorulcj.ro 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Science Campus Cluj. Cum vrea Clujul să devină „un pol regional de tehnologie și inovare”, printr-un centru de cercetare amenajat pe 8 ha de teren.

Ultimele Stiri
abonare newsletter