Economie

IT-iştii din Cluj, cel mai bine plătiți angajați din România. Salariul ajunge până la aproape 1.500 de euro

Un IT-ist din Cluj câștigă mai bine decât un angajat din același domeniu care însă lucrează în alt oraș din țară. Salariul mediu este între 950 și 1.400 de euro.

 

 


„Anumite firme, și mă refer la multinaționale, și în Cluj, și București avem tot mai mult de astfel de multinaționale, plătesc mult mai bine angajații din acele regiuni. În regiunea noastră cred că nu avem așa mulți investitori străini cum întâlnim acolo”, a explicat Marius Geru, administratorul unei firme IT, la Digi 24.

 


Astfel, pentru același job, un IT-ist din Cluj sau București primește la angajare un salariu mediu care depășește 950 de euro și poate ajunge până aproape de 1.400 de euro, în timp ce unui IT-ist din Vrancea i se oferă chiar și de 3 ori mai puțin, conform sursei citate.

În aceste condiții, IT-iștii rămân cel mai bine plătiți angajați de la noi din țară.


„Eu am început cu un salariu între 2.000 și 3.000 de lei acum 10, 12, 13 ani și poți ajunge în poziții de conducere după câțiva ani de experiență. Salariile urcă și până la 4.000, în unele cazuri poate chiar 5.000 de euro, net. Cineva care dedică timpul poate ajunge destul de repede, în 3-4-5 ani, în poziție de senior, unde se câștigă destul de bine”, spune Ovidiu Berdilă, IT-ist.      

Specialiștii din domeniul resurselor umane spun că salariile din acest sector vor continua să crească.


CITEȘTE ȘI:

Un BOOM al angajărilor a avut loc la Cluj, în IT. Numărul angajaților a crescut cu 57% față de 2019

Etichete: bani salariu cluj it
Ultimele Stiri
abonare newsletter