Economie

Ministrul Muncii: „De la începutul anului, am atras 120.000 de noi locuri de muncă”

Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat joi, la Cluj, că oprirea muncii nedeclarate și creșterea nivelului de calificare a forței de muncă sunt priorități ale ministerului.

 

 


Ministrul Muncii Raluca Turcan a afirmat, joi, la Cluj, că guvernul a pus accent pe investiții, iar de la începutul anului, a atras 120.000 de locuri noi de muncă.

 


„Sunt în Cluj pentru a vorbi de locuri de muncă, ocupare și creșterea calității vieții. Vreau să afirm un lucru apăsat: investițiile sunt resursa de dezvoltare a României. Acest guvern a pus accent pe investiții, aducând cifre record în investițiile publice din România. De asemenea, de la începutul anului, am atras 120.000 de noi locuri de muncă, ceea ce arată că suntem pe direcția bună. Urmează doar ca aceste investiții să se regăsească în creșterea nivelului de trai și creșterea puterii de cumpărare”, a spus Turcan.

Ministrul a spus că, alături de Inspecția Muncii și Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, se lucrează pentru eliminarea muncii „la gri” sau „la negru”, dar și pentru creșterea calității calificării și pregătirii forței de muncă din România.


„(...) pentru o relație corectă angajator-angajat în materie de contracte de muncă și îmi doresc foarte mult ca relația angajator-angajat să fie flexibilă, transparentă, corectă și stimulativă, pentru că în momentul de față, în România, există un fenomen îngrijorător, și anume munca subdeclarată sau nedeclarată, ceea ce afectează calitatea vieții pentru angajați și mediul concurențial pentru angajatori.

Împreună cu Inspecția Muncii și cu Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă am demaat, pe de o parte, o campanie prin care să combatem munca «la gri» și munca «la negru» pentru corectitudinea relației dintre angajator și angajat, iar prin ANOFM, să creștem calitatea calificării și pregătirii forței de muncă pe care o caută angajatorii. Suntem în România anului 2021 cu alte etape de calificare, cu alte cerințe pe piața muncii și noi trebuie să fim adaptați. Mergem pe teren, vedem care sunt așteptări angajatorilor și urmărim să creștem nivelul de pregătire a forței de muncă”, a mai declarat Raluca Turcan.

abonare newsletter