monitorulcj.ro Menu
Economie

Alocațiile copiilor vor crește cu DOAR 10 lei la începutul anului 2022

Alocațiile copiilor vor crește cu puțin peste 10 lei la începutul anului 2022. Oana Țoiu a asigurat că alocațiile nu vor fi micșorate.

Alocațiile copiilor vor crește cu DOAR 10 lei la începutul anului 2022!

 

 


Alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației, a decis Comisia de muncă a Camerei Deputaților. Alocațiile copiilor vor crește cu puțin peste 10 lei.

 


Alocațiile nu se vor micșora, chiar dacă acest lucru s-a vehiculat în spațiul public, a asigurat Oana Țoiu, președinteșe Comisiei de muncă a Camerei Deputaților.

Oana Țoiu a estimat că alocațiile copiilor vor fi majorate cu puțin peste 10 lei la începutul anului 2022.


„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public.

Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022”, a spus Oana Ţoiu, la Palatul Parlamentului, a transmis digi24.


Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

CITEȘTE ȘI:


Alocațiile vor crește cu 20% la începutul anului 2022