Economie

80% dintre angajații Terapia Cluj vor să se vaccineze anti-COVID. Dragoș Damian: „Sperăm să ne vaccinăm cât de repede“

Aproximativ 80% dintre angajații de la Terapia Cluj doresc să se imunizeze împotriva COVID-19. De asemenea, Dragoș Damian a anunțat că oferă 500.000 de lei pentru organizarea centrelor de vaccinare.

 

 


Dragoș Damian, producătorul de medicamente Terapia Cluj a făcut listele cu angajații care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 în cea de-a doua etapă de vaccinare, unde sunt incluși și angajații din domeniile cheie.

 


Terapia Cluj are aproximativ 900 de angajați. Etapa a doua de vaccinare include și angajații din domeniile cheie, printre care și cei care lucrează în industira producătoare de medicamente. De asemenea, directorul CEO Terapia a spus că 80% dintre angajați sunt trecuți pe listele de vaccinare.

„Avem liste de înscriere la vaccinare de aproape 80%, din circa 900 angajaţi, încă mai vin solicitări de la cei care nu au posibilităţi online, suntem în etapa a doua. Sperăm să ne vaccinăm cât de repede“, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia, pentru businessmagazin.ro.


Vineri, 15 ianuarie a început a doua etapă de vaccinare, în care oamenii de peste 65 de ani, angajații din domeniile cheie și cei care suferă de boli cronice au prioritate la vaccinarea anti-COVID. Platforma de înscriere a întâmpinat niște probleme tehnice, desi autoritățile au anunțat că înscrierile se pot face începând de vineri, ora 15:00.

Terapia Cluj oferă 500.000 de lei pentru organizarea centrelor de vaccinare

Terapia Cluj a anunțat săptămâna trecută că pune la dispoziție un centru de vaccinare și 500.000 de lei pentru organizarea unităților de imunizare. Dragoș Damian a spus că economia și-ar putea revenei în avara anului 2021, dacă 6 milioane de oameni s-ar vaccina.


În prezent, sunt 309 astfel de centre de vaccinare la nivel naţional, la debutul etapei a doua de vaccinare, deşi autorităţile vor să deschidă 750 de centre în total.

Autoritățile au pregonizat că procentul românilor vaccinați în cea de-a doua etapă va fi de 50%, asta înseamnă aproximativ 3 milioane de oameni. Potrivit calculelor făcute de ZF, până în luna martie va fi un ritm mediu de vaccinare de 21.000 de oameni pe zi, având în vedere că autoritățile au estimate că până atunci se vor vaccina 1,6 milioane de oameni.


În acest moment nu s-a atins acest număr de vaccinări zilnice, în prima etapă imunizânduse 67% din personalul medical. În România stocul de vaccin în prezent este de circa 309.000 de doze, venite în mai multe tranşe de la companiile Pfizer şi Moderna.

Bonus de 50 de lei pentru oamenii care se vaccinează

Dragoș Damian propune oamenilor de afaceri  să ofere un bonus pentru vaccinare angajaților. El consideră că odată cu dispariția pandemiei, economia își va reveni.

Antreprenorul în sănătate a spus că acestă propunere se angajează anagajatorilor, dar și Guvernului, tocmai pentru a se face deductibilă de la impozitare această sumă, așa cum se întâmplă în cazul bonurilor de masă, a bonurilor cadou etc.

Dragoș Damian propune că angajtorii să ofere suma de 50 de lei angajaților care se vaccineză anti-COVID-19. El vede acestă sumă, ca fiind o medalie pentru cei care se vaccinează.


CITEȘTE ȘI:

Dragoș Damian propune oamenilor de afaceri să ofere angajaților un bonus pentru vaccinare: „Este un fel de medalie pentru cei care se vaccinează”

Ultimele Stiri
abonare newsletter