Economie

Regionala CFR Cluj se apucă de tăiat arbori. Peste 760 de copaci vor fi doborâți.

Regionala Cluj a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA cheltuie aproape 60.000 de euro pentru tăieri de arbori.

 

 


Regionala CFR Cluj a lansat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru tăiere arbori din apropierea șinelor, în valoare de aproape 60.000 de euro.

 


Astfel, licitația ce are ca obiect „Tăiere arbori periculoși, în sistem alpinism utilitar de pe zona de siguranță și cadastrală CFR pe raza Sucursalei Regionale CF Cluj” are o valoare totală estimată de 284.160 de lei (peste 58.300 de euro).

Licitație pentru tăiere de arbori la Regionala CFR Cluj

Potrivit clubferoviar.ro, serviciul constă în tăierea arborilor periculoși situați pe zona cadastrală și de siguranță a infrastructurii feroviare, din locuri care nu permit doborârea arborelui întreg din cauza construcțiilor, rețelelor apropiate și pericolului de afectare a gabaritului.


Lucrările propuse se vor executa cu dotări de mică mecanizare (motoferăstraie etc.) și dotări specifice de tăiere a arborilor în sistem alpinism utilitar, mijloc de transport pentru dotări și echipamente, mijloc de transport pentru materialul lemnos.

Regionala CFR Cluj va tăia peste 760 de arbori

În acest sens, conform anunțului, este necesară tăierea a 768 de arbori periculoși nominalizați în Anexa la caietul de sarcini. Arborii vor avea un diametru mediu mai mare de 30 cm și o înălțime medie de 10-30 m. Marcarea arborilor în scopul tăierii se va face prin grija beneficiarului.


CITEȘTE ȘI:

Noroc cu Imperiul Austro-Ungar! 10.700 km de cale ferată, puțin peste o treime electrificată


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter