Economie

Salariile și pensiile românilor vor crește! Ce aspect nu a fost precizat?

Românii ar putea să se bucure de salarii și pensii mărite. Cel puțin asta a anunțat Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Oficialul a uitat să precizeze un aspect important al acestor majorări. Care este acesta?

Salariile și pensiile românilor vor crește! Ce aspect nu a fost precizat? Salariile și pensiile românilor vor crește! Ce aspect nu a fost precizat?

 

 


Românii ar putea să se bucure de salarii și pensii mai mari, a anunțat Florin Cîțu, ministrul de Finanțe. Totuși, oficialul român a uitat să precizeze un aspect important al acestor majorări atât de așteptate de populație.

 


Ce a uitat să menționeze ministrul despre creșterea salariilor și pensiilor?

În cadrul unei conferințe de presă, susținută de Florin Cîțu, ministrul de Finanțe a anunțat că pensiile și salariile românilor vor putea crește în perioada următoare. Totuși, acesta a uitat să spună și data exactă la care vor avea loc majorările. De asemenea, nici procentul cu care ar urma să crească veniturile nu a fost anunțat de către oficial.

Deoarece jurnaliștii au dorit să afle dacă revenirea economică a României ar putea însemna mărirea salariului minim, cu 100 de lei, conform dorințelor sindicaliștilor, Cîțu a făcut câteva precizări.


„Știți foarte bine că am spus că pensiile vor crește în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor crește în fiecare an. Da, ai nevoie de creștere economică pentru a crește și pensiile și salariile și creșterea economică se va reflecta în creșterea pensiilor și salariilor”, a spus Cîțu.

Cum ar putea crește pensiile și salariile românilor?

În privința salariului minim, ministrul a precizat că și-ar dori să păstreze formula pe care a lansat-o încă de anul trecut. Acesta presupune că nu va fi penalizată în ani cu contracșie bugetară sau cu scăderea economiei.


Vorbind despre majorarea pensiilor cu 26% în anul următor, Cîțu a mărturisit că nu poate avansa un procent, dar asigură românii că vor putea beneficia de pensii mai mari în 2021.

„Nu am un procent pe care aș putea să îl avansez, dar vă pot spune că vor crește pensiile în fiecare an în următoarea perioadă.”


Cea mai recentă majorarea a pensiilor pentru cetățenii din România s-a înregistrat chiar în luna septembrie, când punctul de pensie a urcat de la valoarea de 1.265 lei la cea de 1.442 lei. Astfel, pensionarii s-au putut bucura de 177 de lei în plus. Pe de altă parte, salariul minim pe economie a fost majorat la 1 ianuarie 2020. Astfel, valoarea acestuia a ajuns la 2.230 lei lunar, de la 2.080 lei cât era înainte.

CITEȘTE ȘI:

Cresc alocațiile de la 1 ianuarie 2021! Ce sumă vor primii copiii?

 

 

Zile libere PLĂTITE pentru părinți, în contextul în care școlile își suspendă activitatea fizică

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter