Economie

Schimbare majoră la Legea Pensiilor. Toți pensionarii sunt vizați de această prevedere legală

Reprezentanții Casei Naționale a Pensiilor Publice a anunțat o schimbare majoră la Legea Pensiilor. Toți pensionarii sunt vizați de această prevedere legală.

Schimbare majoră la Legea Pensiilor. Toți pensionarii sunt vizați de această prevedere legală Schimbare majoră la Legea Pensiilor. Toți pensionarii sunt vizați de această prevedere legală

 

 


Casa Națională a Pensiilor Publice a făcut un anunț important pe site-ul oficial. Reprezentanții CNPP anunță o schimbare majoră la Legea Pensiilor. Toți pensionarii sunt vizați de această prevedere legală, mai ales că urmează să intre în vigoare în scurt timp.

 


Schimbare majoră la Legea Pensiilor

Misiunea pensionarilor va fi mult mai ușoară decât acum. Odată cu punerea în aplicare a deciziei Casei Naționale a Pensiilor Publice, persoanele care au încheiat contracte de asigurare socială în baza OUG nr.163/2020 cu plata retroactivă a contribuțiilor de asigurări sociale și care doresc să depună dosar de pensionare pentru limită de vârstă sunt vizați de această măsură.

„În atenția persoanelor care au încheiat contracte de asigurare socială în baza OUG nr.163/2020 cu plata retroactivă a contribuțiilor de asigurări sociale și care doresc să depună dosar de pensionare pentru limită de vârstă.


Guvernul, prin intermediul Ministerului Muncii și Protecției Sociale și al Casei naționale de Pensii Publice, gestionează în mod eficient aplicarea prevederilor OUG nr.163/2020.

În acest moment ne aflăm în plin proces de aplicare a prevederilor acestui act normativ, astfel că persoanele care au încheiar astfel de contracte pot beneficia de recunoașterea perioadelor de asigurare în scopul deschiderii drepturilor de pensie de limită de vârstă, urmând ca, după depunerea dosarului de pensionare, să primeascî decizia de pensionare în termen de maxim 45 de zile.


Având în vedere că informațiile privind stagiul de cotizare realizat în baza unui astfel de contract de asigurare vor fi preluate automat din modulul informatic dedicat acestei activități, nu este nevoie de eliberarea unei adeverințe care să facî dovada perioadei asigurate, aplicația informațică pentru implementarea acestui act normativ urmănd să fie funcțională în scurt  timp iar beneficiarii noștri vor primi drepturile de pensie care li se cuvin”, informează comunicatul transmis de CNPP.

CITEȘTE ȘI:


Milioane de români AU SUFERIT, iar acum se pot pensiona MAI DEVREME, fără penalizare

 

 

 

Un nou tip de pensie va apărea în România! Cine va putea beneficia de aceasta?

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter