monitorulcj.ro Menu
Economie

România, printre țările din Uniunea Europeană cu cele mai puține persoane fără locuri de muncă

România se încadrează în lista țărilor cu cea mai mică rată a șomajului din Uniunea Europeană din luna august.

România, printre țările din Uniunea Europeană cu cele mai puține persoane fără locuri de muncă

 

 


Rata șomajului a crescut mult în august, luna fiind marcată de renunțarea la restricțiile impuse de lege pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, rata a ajuns la 8,1% în zona euro și la 7,4 în UE, conform Oficiului European de Statistică (Eurostat).

 


Aceasta este a V-a lună de creştere consecutivă a ratei şomajului.

Din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, România ocupă locul 10 printre țările cu cele mai scăzute rate al șomajului. Pe lista acestor țări s-au înregistrat în Cehia (cu rata șomajului 2,7%), Polonia (3,1%), Malta (4,1%), Germania (4,4%), Olanda (4,6%), Slovenia (4,7%), Austria (5%), Belgia (5,1%), Irlanda (5,2%) şi România (5,3%).


La polul opus se situează Spania (16,2%), Italia (9,7%) şi Lituania (9,6%).

Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,188 milioane de persoane (din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane) erau în şomaj în cursul lunii august, cu 251.000 mai multe decât în iulie.


În august, 3,032 milioane de tineri din UE nu erau angajaţi, din care 2,460 milioane erau în zona euro. În rândul femeilor din UE, rata şomajului era de 7,6% în august, în creştere de la 7,5% în iulie, în timp ce în rândul bărbaţilor rata şomajului era de 7,1% în august, stabilă faţă de iulie.

CITEȘTE ȘI:


OFICIAL Localnicii din trei localități din Cluj se pot pensiona MAI DEVREME! În ce condiții?

 

Transport școlar pentru elevii de lângă Cluj? „Să își facă școli, creșe și grădinițe!”