Economie

Care este cea mai valoroasă stradă din Cluj și cât costă?

Piața imobilară din Cluj a avut o activitate intensă și în anul 2019, rezultând tranzacții imobiliare de aproape 680 milioane de euro. Două străzi clujene au acaparat piața anul trecut prin valorile și numeroasele tranzacții pe care le-au avut.

Care este cea mai valoroasă stradă din Cluj Care este cea mai valoroasă stradă din Cluj

 

 


Ghidul Tranzacțiilor imobiliare din Cluj-Napoca se află la ediția a VII-a și este un proiect unic care urmărește una dintre cele mai dinamice pieți din România. Conform acestuia, strada Alexandru Vaida Voevod este cea cu cele mai valoroase tranzacții, de aproape 45 milioane de euro, iar strada Soporului a înregistrat cele mai multe tranzacții, cu un număr de 550.

 


Cea mai scumpă casă vândută anul trecut se află în Zorilor, în zona străzii Eugen Ionesco, tranzacția fiind încheiată la 1,15 milioane de euro. Cel mai scump teren a fost tranzacționat în cartierul Sopor cu 1 milion de euro.

Per total, cea mai valoroasă tranzacție a fost efectuată de către o persoană juridică. Aceasta este o clădire de tip comercial, cumpărată cu suma de 12,5 milioane de euro din apropierea străzii Alexandru Vaida Voevod.


La polul opus, cartierul cu cele mai puține tranzacții este Făget, iar cel cu cele mai ieftine tranzacții este cartierul Plopilor.

Cumpărătorii locali reprezintă aproximativ 70% din volumul tranzacțiilor din 2019. O pondere de 28% a fost efectuată de cumpărători din alte județe, cei mai mulți provenind din Maramureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Sălaj, Mureș și Satu Mare. Restul de 2% îl reprezintă cumpărătorii străini, potrivit Ghidului Tranzacțiilor Imobiliare.


„Pe măsură ce numărul edițiilor crește, Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare din Cluj-Napoca devine un instrument din ce în ce mai relevant pentru piața de real-estate, devenind în mod cert un proiect de referință pentru România. Transparența, comunicarea și punerea la dispoziția cetățenilor a datelor analizate sunt elemente care fac ca Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare să fie un instrument extrem de util pentru clujeni și pentru cei care aleg orașul nostru ca destinație a investițiilor", a declarat primarul Emil Boc.

Cu toate că ne aflăm în context pandemic, și în anul 2020 tranzacțiile imobiliare de la Cluj au avut un impact enorm la Cluj, chiar peste numărul celor de anul trecut, din perioada similară. Totuși, aceste cifre vor apărea doar în ghidul de anul viitor.


„Momentul în care am finalizat această analiză plină de informații ce merită luate în considerare se suprapune cu criza medicală generată de pandemia COVID 19, care a bulversat atât afacerile cât și viețile noastre. În acest context și percepția asupra cifrelor din acest ghid va trebui menținută la datele de referință ale acestuia respectiv sfârșitul anului 2019. Pentru începutul anului 2020 s-a consemnat în primul trimestru o creștere a volumului tranzacțiilor imobiliare peste nivelul similar al anului 2019. Întregul an 2020 și efectele pandemiei asupra pieței imobiliare le vom consemna însă în ediția din anul viitor a ghidului", a explicat Adrian Vascu, Senior Partner Veridio.

CITEȘTE ȘI:

Cum îți faci viza de flotant la Cluj? Reguli noi!

 

Evoluția cazurilor de Covid-19 în județul Cluj! Numărul infectărilor noi este în creștere

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter