Actualitate

Cum îți faci viza de flotant la Cluj? Reguli noi!

Noi reguli pentru stabilirea reşedinţei (flotant). Acestea au intrat în vigoare începând cu luna septembrie. Aviz persoanelor care își fac mențiuni de reședință fictive, polițiștii vor efectua verificări!

 

 


Și la Cluj a fost dezvăluit un caz de vize de flotant fictive în anul 2017. Într-o garsoniera din centrul orașului erau declarate 50 de vize de flotant, lucru care a făcut autoritățile să înceapă verificări în această privință.

 


Din luna septembrie, la primirea cererilor pentru stabilirea reşedinţei se va verifica în baza de date numărul menţiunilor de reşedinţă valabil înscrise la adresa respectivă. Dacă la acea adresa sunt înscrise cel puţin două menţiuni de reşedinţă valabile se vor efectua verificări în teren. Ulterior se va afla dacă solicitanţii locuiesc efectiv la adresa declarată.

Dacă autoritățile află că persoanele în cauză nu locuiesc efectiv la adresa pe care au declarat-o, cererile lor nu vor fi acceptate.


„În toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor", a spus Dajbog într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

Cazurile în care cererile s-au depus unul după altul, la intervale scurte de timp pentru aceeaşi adresă, vor fi luate și ele în evidență.


Prin aceste măsuri se pot monitoriza îndeplinirea condiţiilor necesare pentru acordarea vizelor de reşedinţă pentru cetăţenii cu drept de vot şi verificarea legalităţii acestora, în cazul constatării unei evoluţii semnificative a numărului de persoane care îşi stabilesc reşedinţa într-o anumită circumscripţie electorală.

„Aceste demersuri se circumscriu Planului General de Măsuri aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru buna desfăşurare a alegerilor locale din 27 septembrie. Ministerul Afacerilor Interne va lua toate măsurile pentru desfăşurarea unui proces electoral corect, legal şi echidistant faţă de toţi competitorii politici”, a afirmat Dajbog.


CITEȘTE ȘI:

Ce cred străinii despre Cluj? „Nu aveam așteptări ridicate pentru România, dar Clujul a depășit acele așteptări”

 

FOTO. Cum arăta Piața Muzeului, cu o jumătate de secol în urmă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter