Economie

Creșterea cu 14% a punctului de pensie a intrat în vigoare. Cinci milioane de pensionari se vor bucura de mai mulți bani începând cu luna septembrie

Aproximativ cinci milioane de pensionari din România vor avea veniturile mai mari, începând din această lună, odată cu creșterea de 14% a punctului de pensie, care intră în vigoare astăzi.

Creșterea cu 14% a punctului de pensie a intrat în vigoare. Cinci milioane de pensionari se vor bucura de mai mulți bani începând cu luna septembrie Creșterea cu 14% a punctului de pensie a intrat în vigoare. Cinci milioane de pensionari se vor bucura de mai mulți bani începând cu luna septembrie

 

 


Odată cu majorarea de 14%, punctul de pensie crește de la 1.265 de lei la 1.442 de lei, adică o creștere de 177 lei. Florin Cîțu a declarat la sfârșitul lunii iunie că susține majorarea pensiilor cu 10% de la data de 1 septembrie. Ulterior acesta a explicat faptul că exista posibilitatea ca premierul să decidă o creștere a pensiilor mult mai mare.

 


Pensiile ar fi trebuit să crească cu 40% de la 1 septembrie, conform unei legi adoptate de Guvernul PSD, însă criza economică provocată de pandemie a făcut această creștere imposibilă. Specialiștii sunt de părere că, chiar și fără această criză, creșterea de 40% ar fi fost tot imposibil de realizat.

 


CITEȘTE ȘI:

Scăderi drastice ale salariilor în ultimele cinci luni

 

 


Ministrul Muncii a explicat ce se întâmplă cu pensiile din septembrie!

 


 

abonare newsletter