Economie

HoReCa protestează împotriva Guvernului! Terasele nu vor servi clienții într-un anumit interval orar

Membrii Organizației HORA anunță suspendarea activității timp de o oră, semn de protest față de măsurile adoptate de Guvern.

Organizația HORA protest față de măsurile adoptate de Guvern Organizația HORA protest față de măsurile adoptate de Guvern

 

 


Reprezentanții anunță un protest pașnic, care se va petrece miercuri între orele 17:00-18:00 și vor participa atât persoanele care lucrează în această industrie cât și partenerii lor.

 


„Miercuri, între orele 17:00 şi 18:00 întrerupem vânzarea şi ne poziţionăm în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte însoţite de mesaje ferme, prin care ne exprimăm, paşnic şi conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulţumirea faţă de măsurile adoptate”, transmit reprezentanţii Organizaţiei Patronale HORA printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții susțin faptul că industria lor a fost cea mai afectată în această perioadă, scăzând cifra de afaceri cu aproximativ 70%.


„Urmare a crizei datorată pandemiei şi a măsurilor restrictive instaurate de autorităţi, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% faţă de primele şase luni ale anului trecut şi a determinat suspendarea activităţii în cazul a peste 40% dintre operatori” a declarat unul dintre membrii organizației.

Despre Organizația Hora

 HORA este Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, fiind autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești. Această organizație are misiunea de a susține și de a promova interesele membrilor pe plan național și internațional.


Înainte de criza provocată de pandemie,  industria HORECA număra 40.000 de societăţi comerciale, cu o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro şi circa 400.000 de angajaţi.

 


CITEȘTE ȘI:

 

 

În ce condiții ar putea fi închise terasele după ora 22? Explicația lui Nelu Tătaru

 

 

OPINIE. Oare astăzi îi curge prin vene vreunui industriaș sânge de Constantin Stroe?

 

 

 

abonare newsletter