Economie

Pensiile cresc cu cea mai mare sumă de până acum în plină criză economică!

Ministrul Finanțelor, Florin Cîtu, a anunțat, joi, într-o conferință de presă privind rectificarea bugetară, că pensiile vor crește în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii până acum.

Pensiile cresc cu cea mai mare sumă de până acum în plină criză economică! Pensiile cresc cu cea mai mare sumă de până acum în plină criză economică!

 

 


Florin Cîtu a subliniat că, în pofida contextului economic global dificil, Guvernul a reușit creșterea pensiilor pe lângă cea a alocațiilor.

„Încă din primul moment am spus că vom crește pensiile în 2020 și astăzi trebuie să vin în fața dumneavoastră și să vă spun: da, în România, vor crește pensiile în 2020. Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creștere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, pe care am avut-o vreodată. PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deși a avut perioade de creștere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internațional și tot nu a mărit pensiile cu această sumă”, a precizat acesta.


S-a depus un efort pentru creșterea pensiilor

„În acest context economic global dificil prin care trecem, în această perioadă am reușit să facem acest efort și să creștem pensiile pe lângă creșterea alocațiilor cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii, care se pune în plus la punctul de pensie. Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o țară care face astfel de eforturi în criză economică, crește și pensii și alocații cu sumele pe care le face acest guvern”, a adăugat el.

Citește și:


CURS VALUTAR Euro a reînceput să se aprecieze. Pandemia de COVID-19 a șubrezit dolarul

 

Starea de urgență a lăsat sute de mii de oameni fără loc de muncă. Număr URIAȘ la Cluj!

 


 

abonare newsletter