Economie

Economia Clujului S-A DUBLAT în doar 10 ani!

Cercetătorii Universității Babeș-Bolyai cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, au realizat un studiu cu privire la evoluția economică a municipiului Cluj-Napoca și a Zonei Metropolitane Cluj.

Economia Clujului S-A DUBLAT în doar 10 ani! Economia Clujului S-A DUBLAT în doar 10 ani!

 

 


Potrivit analizei întocmite de către Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în 2020, Cluj-Napoca excelează în patru domenii transnaționale: tehnologia informației & comunicații, servicii de suport pentru afaceri, inginerie & cercetare & dezvoltare, precum și servicii financiare.

Acest tip de dezvoltare a permis ca în anul 2018, orașul Cluj-Napoca să facă parte din cele mai dezvoltate 50 de orașe din Uniunea Europeană în grupa de PIB/locuitor 19.000 – 27.000 PPC (paritatea puterii de cumpărare), ocupând a 16-a poziție ca mărime a economiei bazate pe creștere și creativitate.


Totodată, economia orașului a crescut cu 2,3% la nivelul pieței muncii, cu 5.818 locuri de muncă, din ianuarie 2019 până în ianuarie 2020. Astfel, Clujul a avut cea mai dinamică economie regională din România.

Totuși, până la finalul lunii mai 2020, s-au pierdut 3.437 locuri de muncă, mai precis o scădere de 1,4% a numărului de salariați. Potrivit analizei, 1 din 4 salariați din județul Cluj au avut contractul suspendat în contextul pandemiei, iar până în luna iulie, au fost suspendate 77.450 de mii de contracte în regim de urgență.


 

CITEȘTE ȘI


Economia este în curs de REVENIRE la Cluj-Napoca, potrivit unui studiu UBB

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter