Economie

Prețurile apartamentelor au SCĂZUT la Cluj-Napoca. Cât a ajuns să coste un apartament?

În luna mai, prețurile apartamentelor au scăzut moderat în patru din șase centre regionale – inclusiv în București și Cluj-Napoca.

Prețurile apartamentelor au SCĂZUT la Cluj-Napoca Prețurile apartamentelor au SCĂZUT la Cluj-Napoca

În contextul situației create de răspândirea COVID-19, Indicele Imobiliare.ro relevă că în luna mai a avut loc, la nivel național, o scădere moderată de 1,4% a prețurilor solicitate pe segmentul apartamentelor, după un recul de 1,7% consemnat în luna aprilie; prețul mediu solicitat pentru o asemenea unitate locativă, indiferent de anul de construcție, a ajuns, astfel, la 1.348 de euro pe metru pătrat util (față de 1.367 de euro pe metru pătrat la finele lunii anterioare).

Cât de mult au scăzut prețurile apartamentelor la Cluj-Napoca?

Și pretențiile vânzătorilor de apartamente din orașul de pe Someș s-au înscris pe o traiectorie descendentă în mai: acestea au consemnat, per ansamblu, un recul de 2,1% (după un avans de 1,5% în luna anterioară), de la o medie de 1.854 de euro pe metru pătrat util, la 1.815 euro pe metru pătrat. Scăderi au avut loc pe ambele segmente ale pieței clujene: locuințele vechi s-au depreciat, însă, mai puțin, anume cu 0,4% (de la 1.804 la 1.796 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi, cu 2,9% (de la 1.882 la 1.828 de euro pe metru pătrat).


 

CITEȘTE ȘI: Un afacerist controversat are CEL MAI SCUMP apartament din Cluj. E de VÂNZARE! Cum a fost izolarea într-un apartament DE LUX la bloc cu PISCINĂ, bar și șemineu?

 


 

abonare newsletter