Economie

Ce se întâmplă cu banii pentru șomajul tehnic? Răspunsul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat până când se va acorda șomajul tehnic.

Ce se întâmplă cu banii pentru șomajul tehnic? Răspunsul ministrului Muncii Ce se întâmplă cu banii pentru șomajul tehnic? Răspunsul ministrului Muncii

Plățile pentru șomajul tehnic vor fi făcute până la finele lunii mai, a precizat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a explicat de ce unii salariați nu și-au primit încă banii pe martie. Este o situație la care Guvernul nu s-a așteptat.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit miercuri seară despre o situație incredibilă, pe care guvernanții nu au anticipat-o.


Deși banii pentru șomajul tehnic au fost virați de autorități către firmele din mediul privat a căror activitate a fost afectată de închiderea din timpul epidemiei de coronavirus, unii angajatori nu au trimis acești bani, cel puțin deocamdată, către salariați.

„Am prezumat buna credinţă a angajatorilor. Cea mai mare parte sunt de bună credinţă, dar avem şi probleme. Primesc mesaje care îmi semnalează întârzieri la plată, deşi noi pentru luna martie am plătit de mult timp”, a declarat Violeta Alexandru.


CITEȘTE ȘI:

GHID: La ce adresa se depun online actele pentru somaj tehnic

 

abonare newsletter