Economie

Starea de urgență a păgubit Clujul de 7 milioane de lei, în luna martie

În bugetul Clujului au ajuns în luna martie doar 43 milioane de de lei din cota defalcată din impozitul pe venit, față de 50 de milioane de lei, cât era preconizat.

Starea de urgență a păgubit Clujul de 7 milioane de lei, în luna martie Starea de urgență a păgubit Clujul de 7 milioane de lei, în luna martie

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că starea de urgență a adus o pierdere de peste 7 milioane de lei din bugetul local al municipiului, doar în luna martie. Astfel, cota din impozitul de venit aferentă lunii trecute este de 43 de milioane de lei, față de suma de 50 de milioane de lei cât era preconizat să ajungă la bugetul local.

"Vă dau o veste nu foarte bună din perspectiva datelor economice. Așa cum era de așteptat, starea de urgență conduce la o cădere economică în municipiul Cluj-Napoca, cădere care se resimte în activitatea firmelor, dar și în privința încasărilor la bugetul local. Pe luna martie, cota din IVG, din tot ceea ce se muncește în acest oraș și ni se redistribuie nouă de la București, deci cota de IVG aferentă lunii martie este de 43 de milioane de lei și este mai mică cu 7,5 milioane de lei față de media lunară prognozată la realizarea bugetului. Deci, la realizare bugetului, conform prognozelor existente, ne-am aștepta să avem 50 de milioande de lei și avem 43 de milioane de lei, deci doar pe luna martie avem o cădere de 7 milioane de lei, doar din cota din impozitul pe venit", a arătat Emil Boc.


Pierderi și mai mari, preconizate în aprilie

Edilul a afirmat că, în luna aprilie sunt așteptate pierderi și mai mari, având în vedere faptul că starea de urgență va fi prelungită. Astfel, municipalitatea va fi nevoită să restructureze bugetul pe anul acesta, pentru a asigura funcționarea serviciilor fundamentale în Cluj-Napoca.

"Nici în luna aprilie, lucrurile nu vor sta mai bine, având în vedere că întreaga lună este prinsă în stare de urgență. În consecință, va trebui să restructurăm în contiunuare bugetul pe anul 2020, pentru a putea rămâne în parametri funcționali, asigurând, în primul rând, funcționalitatea orașului în ceea ce înseamnă educație, sănătate și servicii fundamentale, dar de a nu opri nici motorul investițiilor, în special prin fonduri europene. Nu va fi o situație ușoară", a adăugat primarul Clujului.


Citește și

Bugetul Clujului, afectat de pandemia de coronavirus. Boc: "Vom avea o cădere liberă a veniturilor"

 


Starea de urgență SE PRELUNGEȘTE cu încă o lună

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter