Economie

Sibienii de la Con-A și clujenii de la ACI se luptă pentru modernizarea stadionului municipal din Sibiu

Con-A Sibiu și ACI Cluj au colaborat în asocieri formate pentru realizarea altor proiecte impresionante, cum ar fi Cluj Arena sau stadionul Ion Oblemenco din Craiova.

Stadionul municipal din Sibiu, o miză de 134 de milioane de lei plus TVA Stadionul municipal din Sibiu, o miză de 134 de milioane de lei plus TVA

Compania Con-A, unul dintre cei mai importanți constructori din Transilvania, a depus o ofertă în cadrul licitației organizate de Primăria municipiului Sibiu pentru modernizarea stadionului municipal din Sibiu.

Proiectul de modernizare inițiat de către Primăria municipiului Sibiu vizează modernizarea obiectivului la un preț estimat la 134 de milioane de lei, la care se adaugă TVA.


La licitație au depus oferte două asocieri, cea formată din companii ale Grupului Con-A (Con-A, Con-A Operations și Con-A Productions) și asocierea ACI Cluj și Paconstruct Sibiu. Interesant este că, la această licitație, Con-A se întâlnește de pe poziții concurente cu ACI Cluj, unul din foștii săi colaboratori în asocieri formate pentru realizarea altor proiecte (Cluj Arena, stadionul Ion Oblemenco din Craiova etc).

Potrivit documentelor date publicității de către Primăria Sibiu, în judecarea ofertelor depuse va conta în proporție de 70%, prețul, 25% va fi alocat celui mai convenabil grafic de execuție al lucrării, iar 5% va conta pentru cea mai convenabilă garanție oferită de constructor.


Con-A are în portofoliu lucrări de 700 de milioane de lei

De-a lungul anilor, Con-A Sibiu s-a dovedit unul dintre cei mai importanți jucători pe piața construcțiilor cu caracter sportiv – stadioane, săli polivalente –, acumulând un portofoliu de lucrări care a fost calculat de experți externi la valoarea de peste 700 de milioane de lei.

O istorie de referință în construcții

Compania de construcții CON-A are un portofoliu de proiecte remarcabil, în special în domeniul industrial. Colaborează cu companii multinaționale pentru care realizează unități de producție, extinderi, depozite logistice, spații administrative, centre de cercetare, spații comerciale și de retail, birouri, showroom-uri, etc.


Con-A a realizat la Cluj Sala Polivalentă și Cluj Arena.

Sala Polivalentă Cluj-Napoca - botezată recent BT Arena - este cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente. Construcția realizată de Con-A deține deja un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor.


Compania din Sibiu este de asemenea constructorul unor proiecte publice importante în România, cum ar fi Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, unul dintre cele mai frumoase din lume, stadionul din Târgu-Jiu, sediul Bibliotecii Astra din Sibiu, Terminalul Aeroportului Sibiu etc.

Deși deține în portofoliu proiecte publice de referință, Con-A se remarcă prin colaborările avute cu investitorii din domeniul privat. La Cluj, Con-A a modernizat fosta policlinică studențească de pe strada Republicii, unde s-a deschis un spital privat, și a implementat o soluție inedită pentru parcarea în centrul unui oraş aglomerat. De asemenea, sibienii au construit fabrica Bosch din Jucu, o investiţie de 77 milioane euro şi Parcul Industrial Liberty Technology Cluj-Napoca.


Deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă, Con-A se află în top 10 cele mai puternice companii din domeniul construcţiilor, potrivit unui studiu de specialitate al IBC Focus, organism care monitorizează șantierele active din România și realizează anual topurile celor mai puternice companii de antrepriză generală în domeniul construcțiilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter