Economie

Frații „Dedeman” și tranzacția The Office, vârful de lance al pieței imobiliare. Bucureștiul rămâne în urmă!

Doar patru tranzacţii de peste 10 milioane de euro au fost închise în primul semestru pe piaţa imobiliară românească.

Frații „Dedeman” și tranzacția The Office, vârful de lance al pieței imobiliare. Bucureștiul rămâne în urmă! Frații „Dedeman” și tranzacția The Office, vârful de lance al pieței imobiliare. Bucureștiul rămâne în urmă!

În primele șase luni ale anului 2019, peste 70% din volumul de 340 de milioane de euro a fost generat de doar două tranzacţii – The Office, în Cluj-Napoca, respectiv portofoliul de centre comerciale al Prime Kapital. Toate acestea în contextul în care în ultima vreme se vehiculează informaţii despre o „încălzire” accentuată a pieței de investiţii imobiliare locale, iar cumpărătorii rămân foarte atenţi, potrivit raportului transmis, luni, de firma de consultanţă imobiliară JLL România.

„Este adevărat că există un număr crescut de tranzacţii în diverse stadii de negociere pe piaţa de investiţii, care este posibil să ducă piaţa la cel mai mare volum de după 2014, spre 1,2 miliarde euro. Cu toate acestea, cumpărătorii rămân foarte atenţi şi procesele de due-diligence sunt foarte detaliate”, a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România, potrivit news.ro.


Specialiștii arată că prima jumătate a anului a demonstrat că există lichiditate în oraşele secundare pentru produse de calitate, instituţionale, fapt susţinut atât de cea mai mare tranzacţie din acest interval de timp, respectiv vânzarea The Office din Cluj Napoca, cât şi de faptul ca 70% din volumul total de investiţii s-a îndreptat spre alte oraşe decât Bucureştiul. De asemenea, peste jumătate din investiţiile din primul semetru au vizat clădiri de birouri, tendinţă care este aşteptată să continue şi în perioada următoare, birourile rămânând cea mai lichidă clasa de active imobiliare în prezent.

The Office, proiect de peste 130 mil. €!

Vă reamintim că fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, fondatorii Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc, au semnat contractul prin care The Office din Cluj-Napoca a fost preluat de Dedeman de la dezvoltatorii proiectului, NEPI Rockcastle şi Ovidiu Şandor. The Office, clădire de care s-a interesat şi miliardarul Ion Ţiriac, a consemnat cea de-a doua tranzacţie dintre Dedeman şi Ovidiu Şandor. Proiect evaluat la 130 mil euro în raportul NEPI pe 2018, The Office are o suprafaţă de aproape 60.000 mp şi o rată de ocupare de 100%.


„Această tranzacţie marchează încă un pas important în strategia noastră de investiţii. Proiectul The Office reprezintă o alegere ideală pentru Dedeman şi ne-a convins atât prin localizarea sa într-unul dintre cele mai importante şi dezvoltate oraşe ale ţării, cât şi prin standardele înalte de calitate şi sustenabilitate pe care le îndeplineşte. Prin continuarea achiziţiilor pe piaţa imobiliară locală ne dorim totodată să consolidăm încrederea tuturor antreprenorilor români şi să le insuflăm curajul de a-şi susţine marile aspiraţii” a precizat Dragoş Pavăl, preşedintele Dedeman.

CITEȘTE ȘI: Dedeman a cumpărat birourile The Office – Cluj


CITEȘTE ȘI: După achiziționarea birourilor The Office, „frații Dedeman” dau încă o lovitură pe piață

Etichete: piata imobiliara
Ultimele Stiri
abonare newsletter