Economie

Ce impact va avea construcția Aqua Park-ului sau a Spitalului Regional asupra pieței imobiliare?

Pe lângă reacția normală de bucurie pe care clujenii o au atunci când se anunță o nouă investiție în oraș, din cauza prețurile ridicate ale locuințelor din zonă, a apărut un fel de teamă de schimbările pe care realizarea noilor construcții le vor determina pe piața imobiliară.

Specialiștii în imobiliare spun că prețurile le face, de regulă, piața, că nu ar trebui să existe îngrijorări de genul acesta și că trebuie să avem în vedere particularitățile fiecărei investiții.

„În Cluj-Napoca sunt foarte multe proiecte în derulare, spre exemplu dacă se construiește Spitalul Regional, chiriile ar putea să crească pentru că o să fie mulți medici care vor lucra în zonă sau însoțitori ai pacienților, care să aibă nevoie de cazare. Totodată, în cazul proiectelor situate în zone nedezvoltate, prin faptul că un proiect mare atrage utilități crește prețul la terenuri și chiar și la casele din jur. Dar prețurile și chiriile nu cred că vor exploda, poate doar temporar”, explică, pentru Monitorul de Cluj, Tudor Marc, agent Welt imobiliare.


Nici construcția Aquapark-ului nu va avea mare impact asupra chiriilor, potrivit specialistului în imobiliare.

“Dacă ar fi fost vorba de niște băi termale cu indicație medicală ar fi crescut chiriile pentru cei care veneau la tratament, dar așa nu cred că vor veni foarte mulți să stea mai multe zile, nu cred că vor crește chiriile, va fi o atracție de zi care nu necesită cazare”, explică Tudor Marc.


Citește și Start pentru Aqua Park!... deocamdată doar la primele discuții în Consiliul Local

abonare newsletter