Actualitate

Start pentru Aqua Park!... deocamdată doar la primele discuții în Consiliul Local

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca va discuta, în ședința de marți, 5 martie, indicatorii tehnico-economici (studiul de fezabilitate) pentru construirea bazei de agrement – Aqua Park-ul din Gheorgheni (Becaș).

Potrivit documentului care va fi supus votului consilierilor, partea de interior a Aqua Park-ului va avea o suprafață construită de 20.900 de metri pătrați, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați.

Printre numeroasele variante de petrecere a timpului liber, iubitorii de apă, soare și aer curat vor avea la dispoziție opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă și o piscină pentru copii, locuri de odihnă cu șezlonguri sau hamace, restaurante și terase, anunță primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.


„Vedeta” Aqua Park-ului va fi fără îndoială toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 metri și o capacitate de 480 de utilizatori pe oră. Vizitatorii Aqua Park-ului vor avea de asemenea la dispoziție o parcare cu peste 1.200 de locuri. Accesul se va realiza pe două căi, iar accesul principal fi amenajat pe un drum nou, desprins din actuala strada Soporului, cu o lungime de circa 1 km și cu două poduri peste Pârâul Becaș.

Conform devizului general întocmit de SC Novelty AE SRL la comanda RADP Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției este de 198,2 milioane de lei (fără TVA). Costurile construcției și montajului sunt estimate la 125,5 milioane de lei (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările.


„Potrivit propunerii specialiștilor, există o suprafață de 52 de hectare de teren în prelungirea Lacului Gheorgheni, a bazei sportive, zona Becaș șamd. Aproximativ 16 hectare sunt proprietate publică, iar pe circa 10-11 hectare se va realiza acest Aqua Park. Ne interesează să păstrăm continuitatea zonei verzi, acest obiectiv să fie cât mai puțin invaziv. Așadar, presupune multe spații verzi, alei pietonale, zone de agrement, terase verzi. Investiția va fi de circa 42 milioane de euro, care se va face din investiție privată, momentan nu avem acești bani în buget, deci vom organiza o licitație”, a dezvăluit Emil Boc, la o emisiune radio.

Aqua Park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde – Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive.

Ultimele Stiri
abonare newsletter