Economie

Numărul acționarilor persoane fizice Banca Transilvania, în CREȘTERE

După ce, la finalul semestrului I din 2018, a reușit să depășească pentru prima dată marea rivală BCR, devenind cel mai mare grup bancar din România, Banca Transilvania se bucură acum și de o creștere semnificativă de acționari.

Banca Transilvania (TLV), cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, are aproape 30.000 de acţionari persoane fizice din România, potrivit datelor transmise la solicitarea Ziarului Financiar. Astfel, spre comparaţie, în raportul aferent rezultatelor financiare pe S1/2018, cea mai profitabilă bancă menţiona atunci circa 28.000 de acţionari români. Practic, de la finele lunii iunie din anul trecut şi până în prezent numărul acționarilor BT s-a majorat cu aproximativ 7,2%.

În urmă cu doar câteva săptămâni, reprezentanții Băncii Transilvania puneau la zid Guvernul României din pricina introducerii taxei bancare. BT susține că "taxa pe lăcomie" este practic o "naționalizare a profiturilor", care "va crea dezechilibre imediate și grave în sectorul bancar", afectând întreaga economie. Totodată, taxa instituită de Guvernul Dăncilă va avea efecte directe asupra populației și antreprenorilor locali, susțin bancherii.


De asemenea, la finalul anului trecut, Banca Transilvania dădea o nouă lovitură după ce BT și Bancpost au devenit, oficial, o singură bancă, în urma unei fuziuni realizate cu succes în 31 decembrie 2018. O mișcare similară s-a petrecut în trecut cu băncile Victoriabank și Volksbank.

abonare newsletter