monitorulcj.ro Menu
Economie

MOTIVELE pentru care tinerii din București aleg să studieze la facultăți din Cluj

Motivele pentru care tinerii bucureşteni optează pentru facultăţile din Cluj: Nu pierzi ore pe zi în trafic, oamenii sunt mai politicoşi, iar autorităţile au grijă şi de studenţi, nu doar de pensionari.

O parte dintre tinerii bucureşteni optează pentru facultăţile din Cluj, fiind dispuşi să părăsească capitala din mai multe motive.

Clujul are angajaţi mai politicoşi, un sistem de mijloace de transport mai bine pus la punct faţă de Bucureşti, o ofertă educaţională variată şi universităţi mai „tehnologizate” – acestea sunt motivele pentru care o parte dintre absolvenţii de liceu din Capitală au ales să îşi continue studiile la o facultate din Cluj, potrivit ZF.

Ioana Gheorghiu, Radu-An­drei David şi Ştefana Rarău, trei tineri de 18 ani care au absolvit cursurile liceale în Bucureşti, au ales să-şi continue studiile universitate în Cluj, o opţiune care poate părea bizară la prima vedere, luând în calcul faptul că, de obicei, tinerii migrează din oraşele mai mici spre oraşele mai mari şi nu invers. Ce i-a determinat să se mute din Capitală la Cluj?

Ioana Gheorghiu, proaspătă absolventă a Colegiului Naţional Bilingv George Coşbuc din Bucureşti, a fost admisă atât la facultatea de matematică şi informatică din Bucureşti, cât şi la cea din Cluj, iar în prezent este studentă la secţia de informatică cu predare în limba engleză din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Clujj.