monitorulcj.ro Menu
Economie

Românii au început “să se răsfeţe” mai mult

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS) se înregistrează un trend ascendent în activitățile agențiilor de turism și domeniul hotelier.

A crescut cifra de afaceri a restaurantelor

Activitățile agențiilor de turism și a tur-operatorilor, precum și cele din domeniul hotelier și de restaurante au contribuit la creșterea cu 4,7% a cifrei de afaceri în serviciile de piață prestate populației, în ianuarie față de aceeași perioadă din 2016, arată datele INS.

Tot la nivel comparativ ianuarie 2017 — decembrie 2016, au fost consemnate creșteri în activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+4,8%).


Conform INS, activitatea de servicii de piață prestate populației, ca serie brută, a înregistrat, în ianuarie, o cifră de afaceri cu 4,7% mai mare, comparativ cu luna ianuarie 2016, provenită de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+8,4%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+5,9%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+1,8%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+1,4%) și de la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (+1%).