Economie

Românii au început “să se răsfeţe” mai mult

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS) se înregistrează un trend ascendent în activitățile agențiilor de turism și domeniul hotelier.

Activitățile agențiilor de turism și a tur-operatorilor, precum și cele din domeniul hotelier și de restaurante au contribuit la creșterea cu 4,7% a cifrei de afaceri în serviciile de piață prestate populației, în ianuarie față de aceeași perioadă din 2016, arată datele INS.

Tot la nivel comparativ ianuarie 2017 — decembrie 2016, au fost consemnate creșteri în activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+4,8%).


Conform INS, activitatea de servicii de piață prestate populației, ca serie brută, a înregistrat, în ianuarie, o cifră de afaceri cu 4,7% mai mare, comparativ cu luna ianuarie 2016, provenită de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+8,4%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+5,9%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+1,8%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+1,4%) și de la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (+1%).

abonare newsletter