Economie

Un milionar al Clujului a aprobat investiții de 72 mil. lei pentru una din afacerile sale

Acţionarii "Teraplast" (TRP) au aprobat, joi, demararea unor investiţii în valoare de 72.000.000 lei, în exerciţiul financiar 2017, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti. Dorel Goia este acționar majoritar, deţine 46,77% din acţiunile TRP, în timp ce fondul KJK Fund II are o participaţie de 10,03%, conform datelor de la BVB.

Grupul Teraplast, producător de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor şi procesator de PVC, a realizat în primele nouă luni ale anului 2016 o cifră de afaceri consolidată de 310,9 milioane lei în creştere cu 9,96% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Acţionarii au mandatat Consiliul de Administraţie să îndeplinească, în numele şi pe seama Societăţii, toate acţiunile şi demersurile necesare sau utile în vederea aducerii la îndeplinire a programului de investiţii.


În acest sens, Consiliul de Adminis-traţie va emite decizii cu privire la:încheierea contractelor de achiziţie/antecontractelor de achiziţie, accesarea unor credite bancare, încheierea unor contracte de credit/de leasing, prelungirea contractelor de credit bancar/de leasing accesate, stabilirea structurii de garanţii aferente contractelor de credit/de leasing accesat/prelungit.

Recent, Consiliul de Administraţie al "Teraplast" (TRP) a anunţat că a decis să înfiinţeze o societate cu răspundere limitată în Serbia. Capitalul social al noii companii va fi de 10.000 de euro.


În primele nouă luni din 2016, exporturile Grupului Teraplast au crescut cu aproximativ 28% faţă de perioada similară din 2015. Grupul Teraplast exportă în Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia sau Belgia. În perioada analizată, profitul net al Grupului Teraplast s-a cifrat la 30,33 milioane lei, în creştere cu 36,57% faţă de valoarea obţinută în primele nouă luni din anul precedent.

Dorel Goia are o avere estimată la 56-58 milioane de euro, potrivit Top 300 Capital "Cei mai bogați români" 2016. El se numără printre fondatorii BT. A reușit să-și crească averea în ultimul an cu aproximativ 5 mil. de euro.


(5) 93. Dorel Goia, 56-58 milioane de euro

Se numără printre fondatorii BT și este acționar al Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România. A reușit să-și crească averea în ultimul an cu aproximativ 5 mil. de euro.

- See more at: http://www.monitorulcj.ro/economie/55129-topul-celor-mai-bogati-clujeni-in-2016#sthash.VdLS4hoh.dpuf

Ultimele Stiri
abonare newsletter