Economie

Angajatorii clujeni nu-şi iau “concediu” nici măcar înainte de sărbători

Pe site-urile de recrutări au apărut sute de posturi vacante în ultimele zile pentru Cluj-Napoca.

Cererea mare de forţă de muncă de la nivelul oraşului nu-şi ia vacanţă. Chiar cu câteva zile înainte de Crăciun, firmele continuă să posteze anunţuri de angajare în acelaşi ritm alert.

Astfel, în mai puţin de 24 de ore au fost adăugate aproape 100 de anunţuri pe unul dintre site-urile mai populare.


Ofertă diversificată

De la montator geamuri până la specialist marketing sau proiectant mobilier, oferta se pliază pe aptitudinile şi cerinţele a sute de clujeni în căutare de locuri de muncă.

Domină ca număr ofertele din IT, vânzări şi şoferi de tir, dar îşi fac locul în top şi ofertele instituţiilor bancare.


Domeniile lidere la oferte sunt lidere şi la numărul de contracte de muncă. Vă reamintim că şoferii de maşini de mare tonaj şi autoturisme, programatorii şi vânzătorii sunt ocupaţiile cu cele mai multe contracte de muncă de la nivelul municipiului Cluj-Napoca, potrivit datelor din studiul Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM) privind analiza forţei de muncă la nivelul regiunilor de dezvoltare ale României.

Cerinţe multe, dar uşor de îndeplinit

Cerinţele, pot fi încadrate în majoritate la abilităţi sociale. Spre exemplu, pentru un post de responsabil relaţii clienţi, una dintre bănci cere: experienţă în activităţi de Call Center sau în instituţii financiar-bancare prezinta un avantaj; studii superioare finalizate sau în curs de finalizare; persoană deschisă, sociabilă; foarte bune abilităţi de comunicare şi negociere; perseverenţă, orientare spre calitate şi rezultate; dinamism, proactivitate; capacitate de analiză şi sinteză; abilităţi de organizare şi lucru în condiţii de stres; spirit de echipă, bună relaţionare şi gestionare a conflictelor, dar şi cunoaşterea unei limbi străine, minim la nivel conversaţional.


Pe lista cu beneficii se numără oportunitatea de a lucra pentru una dintre cele mai mari bănci din România şi pentru un brand românesc de top; pachet atractiv de beneficii; ocazia de a face parte dintr-o echipă tânără; traininguri de pregătire şi perfecţionare profesională; oportunităţi de dezvoltare a carierei.

Ofertele salariale nu sunt de regulă specificate

Cei care îşi caută un loc de muncă află în majoritatea cazurilor oferta salarială abia la interviu. Această abordare le oferă angajatorilor oportunitatea de a negocia în funcţie de cerinţele clientului şi de a oferi salarii mai mici celor mai puţin pretenţioşi.


Rata şomajului la minim

Numărul șomerilor din județ a scăzut la 1,9%, în septembrie, potrivit datelor furnizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, la cererea Monitorul de Cluj. Procentul ne situează la nivelul dinaintea crizei.

Și la nivel național s-a înregistrat un minim „istoric, de 5,9%, cel mai redus nivel de la începutul anului 2009, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Ultimele Stiri
abonare newsletter