monitorulcj.ro Menu
Economie

1,5 milioane euro pentru supervizarea lucrărilor la lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda

CNADNR a atribuit la începutul acestei săptămâni un contract de 7 milioane lei (1,57 milioane euro), cu TVA, pentru servicii de supervizare a proiectării şi execuţiei lucrărilor la lotul 2, de 24 kilometri, al autostrăzii Sebeş - Turda.

Contractul a fost adjudecat, la 5 ianuarie, de asocierea Kappa - Architects & Engineers - Salfo & Associates, în urma unei licitaţii deschise, unde au fost admise 5 oferte, potrivit unui anunţ al CNADNR.

Proiectul va fi finanţat cu bani de la buget şi fonduri europene.


Compania de Drumuri a lansat la finele anului trecut şi o procedură pentru contractarea unor servicii de realizare a documentaţiei tehnice pentru exproprieri necesare construcţiei autostrăzii Sebeş - Turda. Termenul de depunere a ofertelor pentru acest contract a fost stabilit pentru 22 ianuarie, acordul având o valoare estimată de până la 1,6 milioane euro, cu TVA.

Autostrada Sebeş - Turda însumează 70 de kilometri şi va costa peste jumătate de miliard de euro, proiectul fiind împărţit în patru loturi.


CNADNR a selectat în aprilie 2014 constructorii loturilor 3 şi 4, contractele pentru primele două fiind semnate în noiembrie.

Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 kilometri, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi SpA & Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane lei fără TVA, iar lucrările pentru lotul 2, de 24,2 kilometri, au fost adjudecate de asocierea Aktor (Grecia) - Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane lei fără TVA.


Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d’Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.