Economie

Modernizare de 3 milioane de euro la Sinterom

Producătorul clujean de componente auto Sinterom a derulat un proiect european de 3,2 milioane de euro.

Compania clujeană Sinterom, producătoare de componente pentru industria auto, a finalizat un proiect de investiţii în valoare de 3,2 milioane de euro, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Proiectul a vizat modernizarea capacităţilor de producţie din Cluj-Napoca, conducând la crearea a 45 de noi locuri de muncă. Potrivit conducerii companiei, programul de investiţii a urmărit ridicarea nivelului tehnologic al fabricaţiei de piese sinterizate. „Utilajele achiziţionate sunt de ultimă generaţie şi generează un impact imediat şi semnificativ asupra calităţii produselor sinterizate, precum şi a competitivităţii industriale, prin scăderea semnificativă a consumurilor energetice, de manoperă“, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Proiectul, implementat între aprilie 2013 şi august 2014, s-a concentrat pe câteva direcţii, printre care modernizarea proceselor de producţie prin achiziţia a şapte utilaje noi, inovarea tehnologiilor de producţie şi pe promovarea dezvoltării durabile.


Conducerea companiei urmăreşte prin aceste modernizări dublarea volumului producţiei de piese sinterizate în următorii cinci ani, precum şi creşterea cu 50% a cifrei de afaceri, tot în cinci ani de la finalizarea proiectului, faţă de anul de referinţă 2010. Alte obiective pe care conducerea companiei şi le-a propus, în urma acestui proiect, sunt creşterea cu 34,4% a productivităţii muncii în fabricaţia de piese sinterizate şi crearea a 45 de noi locuri de muncă, care trebuie menţinute în următorii cinci ani.

Asistenţa financiară nerambursabilă a reprezentat aproape 1,26 milioane de euro.


Sinterom SA este parte a Grupului SCR. Înfiinţată în 1936, compania furnizează componente pentru industria auto, industria electrotehnică şi a bunurilor de larg consum. Compania exportă produsele realizate la Cluj-Napoca în Germania, Belgia, SUA, Ungaria, Italia, Polonia, Olanda şi Slovenia.

abonare newsletter