Economie

Producția de brânzeturi din Carei a FrieslandCampina și cea de ambalare din Târgu Mureș, relocată în Cluj

FrieslandCampina România a anunțat astăzi centralizarea producției de brânzeturi la fabrica din Baciu. Prin urmare, producția de brânzeturi de la Carei și activitatea de tăiere și ambalare a brânzei de la Târgu Mureș vor fi relocate cel mai devreme la 1 ianuarie 2015. Totodată, la Târgu Mureș se va continua producția de iaurturi.

„Condițiile de piață dificile, provocate în special de cererea extrem de scăzută, obligă FrieslandCampina România să adopte aceste măsuri. Odată cu relocarea capacității sale de producție, compania își va îmbunătăți eficiența și performanța, atât în prezent, cât și în viitor. Compania va continua să investească în creșterea brandului Napolact și în îmbunătățiri tehnologice”, transmit reprezentanții companiei.

FrieslandCampina România își adaptează afacerea la condițiile de piață actuale, pentru a își asigura o prezență sustenabilă pe termen lung pe piața locală, mai susțin liderii companiei. „Consumul de produse lactate a scăzut cu mai mult de 6% pe an în ultimii cinci ani, forțând astfel compania să opereze sub capacitatea de producție în toate fabricile. Centralizarea producției de brânzeturi într-un singur loc va sprijini compania să-și îmbunătățească performanța”, mai informează aceștia


“Decizia nu a fost una ușoară și este gestionată cu o atenție specială privind drepturile angajaților. Principala noastră preocupare este grija pentru oamenii noștri și vom oferi tot sprijinul nostru celor afectați de acest proces”, a declarat Jan Willem Kivits, Director General FrieslandCampina România.

Procesul de centralizare a producției se va finaliza în ianuarie 2015, potrivit estimărilor. În acest moment, în fabrica din Carei lucrează aproximativ 130 de persoane, care vor primi tot sprijinul companiei în conformitate cu contractul colectiv de muncă, inclusiv plăți compensatorii și asistență în identificarea noilor locuri de muncă.


“Centralizarea producției de brânzeturi are ca scop îmbunătățirea fundamentală a performanței noastre, deoarece capacitatea de producție existentă nu mai este sustenabilă. În acest moment, fabrica noastră din Carei operează la mai puțin de 30% din capacitate. Această schimbare este un pas necesar pentru a putea face față provocărilor pieței, pentru a continua să investim în mărcile noastre locale și pentru a asigura continuitatea afacerii noastre”, a declarat Jan Willem Kivits, Director General FrieslandCampina România.

Reprezentații companiei susțin că principalul obiectiv al procesului de centralizare este reducerea capacității de producție excedentare și creșterea eficienței, ceea ce va permite companiei FrieslandCampina să continue să investească în brandul Napolact și în noi tehnologii. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter