Economie

Boc: Guvernul duce un atac la creşterea economică a ţării

Fostul prim ministru, Emil Boc a declarat astăzi că în 2013 creşterea economică ar fi putut ajunge la peste 3%, însă din cauza Guvernului care a luat banii de la investiţii, creşterea a fost sub 2,2%.

Emil Boc a declarat că Guvernul duce un atac sistematic la creşterea economică a ţării pe termen lung. “Ceea ce face Guvernul acum este un atac sistematic la creşterea economică pe termen lung a României. Nu este posibil ca la fiecare buget şi rectificare să iei bani de la investiţii şi să îi duci în altă parte. Dumnezeu îţi dă dar nu îţi bagă în traistă şi mă refer la faptul că avem cel mai bun an agricol din istoria României, dar cu toate acestea este sub 2,2% cât am avut în 2011. Cât timp nu vom da bani pentru investiţii nu ne putem aştepta la creştere economică. Anul acesta era un an extrem de favorabil pentru a avea o creştere economică de peste 3%”, a spus fostul premier.

Produsul Intern Brut (PIB) a urcat în trimestrul al doilea, faţă de precedentele trei luni, cu 0,3%, astfel că în prima jumătate a anului creşterea economică s-a plasat la 1,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, estimează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ultimele Stiri
abonare newsletter