Economie

La Cluj, joburile erotice se bat de la egal la egal cu locurile de muncă obişnuite

Anunţurile de angajare pentru executarea de masaj erotic sau videochat adună sute de vizualizări pe portalurile de anunţuri

sursa foto: www.avcstudio.ro sursa foto: www.avcstudio.ro

Interesul pentru locurile de muncă poate fi cuantificat prin numărul de citiri ale anunţurilor on-line. Astfel, printre cele mai atractive domenii la Cluj se numără activităţile erotice. Spre exemplu, în timp ce un anunţ de angajare pentru postul de „distribuitor pedestru” a adunat în câteva ore peste 5.000 de vizualizări pe portalul „Piaţa de la A la Z”, un alt anunţ, prin care se caută personal pentru masaj erotic, tot pentru municipiu, a contabilizat aproape 6.000 de vizualizări în acelaşi interval de timp.

Se promit câştiguri fabuloase

Salariul unui manager de top este depăşit în anunţuri de ce promis tinerelor. Spre exemplul, anunţul amintit mai sus includea ca momeală un „salar (sic!) minim de 1.000 de euro pe lună”. În timp ce în unele dintre mesaje se promit venituri nelimitate, în altele câştigurile sunt „mai modeste”.


„Vrei să câştigi peste 3000 lei lunar? Ai între 18 şi 45 de ani, eşti femeie şi te descurci cu limba engleză sau franceză? Te angajăm ACUM! Dacă te angajezi la noi până la sfarşitul acestei luni primeşti BONUS de angajare 900 lei”, se precizează într-un mesaj de pe portal.

Cât de legală este o astfel de activitate?

Deoarece joburile acestea nu există în nomenclatorul de meserii, ceea ce înseamnă că nu se pot face angajări în domeniul erotic, uneori fetelor li se promite înregistrarea pe un alt post, cum e şi în cazul anunţului următor – „studio angajează fete pe videochat în baza unui contract de colaborare (operator calculator) carte de muncă”.


Varianta de angajare din exemplu este însă ilegală, conform directorului Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, pentru că descrierea activităţii de operator calculator implică introducerea de date, nu videochat-ul.

Peste 500 de femei lucrează ca model videochat în Cluj

Potrivit estimărilor celor care activează în această „industrie”, în Cluj numărul de „angajaţi” a ajuns de ordinul sutelor.


„Poţi caştiga şi de 10 ori salariul mediu din România fără să ai nevoie de experienţă anterioară, trebuie doar să ai initiativă, să fi (sic!) deschisă la minte şi să poţi întreţine conversaţii prin intermediul Internetului! Peste 500 de femei lucrează ca model videochat in Cluj! Majoritatea sunt femei normale, au aspect fizic normal, nu sunt manechine cu dimenisiuni 90-60-90, şi nici nu au avut experienţă anterioară în videochat! Şi toate câştigă mii de dolari lucrând ca model videochat în Cluj“, e mesajul de întâmpinare de pe site-ul unuia dintre angajatori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter