Economie

FMI a revizuit în sus prognoza de creştere economică a României pentru acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în sus prognoza de creştere economică a României pentru acest an la 2%, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Andrea Schaechter, negociatorul-şef pentru România al FMI.

"Redresarea economică se accelerează şi continuă să se accelereze. În prima parte a anului exporturile au fost mai puternice, în timp ce cererea internă s-a menţinut relativ slabă în aceeaşi perioadă. Producţia agricolă este mult mai bună decât anul trecut, când agricultura a suferit de pe urma secetei. Având în vedere aceste lucruri, am crescut proiecţia PIB la 2% pentru acest an. Pentru anul viitor ne aşteptăm ca această redresare să continue. Proiecţia de creştere pentru PIB-ul real este de doi şi un sfert pentru anul viitor", a spus Schaechter, potrivit Agerpres.

Aceasta a mai afirmat că se aşteaptă ca inflaţia să revină în intervalul ţintit de Banca Naţională a României.

"Anul acesta, Europa şi zona euro trec printr-o perioadă dificilă, având o rată negativă de creştere de jumătate de procent. Pentru România, ne aşteptăm ca inflaţia să scadă pentru ca, pe măsură ce se disipează şocurile induse de creşterea preţurilor alimentare, să ajungă înapoi în intervalul ţintit de Banca Naţională" a spus oficialul FMI.

Ţinta de inflaţie a BNR pentru 2013 este de 2,5%, plus/minus un punct procentual, prognoza de inflaţie pentru finele anului fiind de 3,2%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter