monitorulcj.ro Menu
Economie

Orange investeşte 30 mililioane euro în site-ul de video sharing Dailymotion

Orange va investi 30 milioane euro în site-ul de video sharing Dailymotion, având ca ţintă triplarea vânzărilor platformei în următorii trei ani, la aproximativ 100 milioane euro, a declarat directorul general al grupului francez, Stephane Richard, citat de Les Echos.

Orange va investi 30 milioane euro în site-ul de video sharing Dailymotion

Anul trecut, Dailymotion a avut o cifră de afaceri de 37 milioane euro.

Anterior, vânzarea unei participaţii de 75% la Dailymotion către Yahoo a eşuat, după opoziţia guvernului francez.


Richard a afirmat, potrivit Les Echos, că Orange nu mai ia în calcul vânzarea site-ului, deşi mai multe companii şi-au exprimat interesul după prăbuşirea înţelegerii cu Yahoo.

Dailymotion va face aproximativ 60 de angajări, majoritatea în Franţa, şi va deschide reprezentanţe în Spania, Japonia, Canada şi Brazilia în cadrul unui plan de extindere, a declarat şeful Orange.


Richard a anunţat anterior, în luna mai, că Orange intenţionează să investească între 30 milioane euro şi 50 milioane euro la Dailymotion.

Site-ul a fost preluat de Orange prin două tranzacţii derulate în 2011 şi la începutul acestui an, pentru suma totală de 127 milioane euro, potrivit TechCrunch.


Potrivit datelor ComScore, Dailymotion are peste 112 milioane de vizitatori unici lunar şi 2,5 miliarde de vizualizări de filme la nivel mondial.

Etichete: investitii orange