Economie

Mall-urile clujene fac milioane de euro din chirii

Cele două mall-uri clujene au încasat cumulat peste 25 de mlioane de euro în 2012 din chirii, reuşind să prindă top 10 centre comerciale, pe ţară, după venituri.

Iulius Mall Cluj şi-a adjudecat poziţia a 6-a, cu 15,3 milioane de euro, iar Polus Center poziţia a 8-a cu un venit estimat de 12 milioane de euro, în topul mall-urilor realizat de zf.ro, pe baza datelor din bilanţurile societăţilor. Reprezentanţii Polus au refuzat să facă publice cifrele din acest an, estimările făcându-se pe baza raportărilor din 2011.

Practic, cele două centre comerciale închiriază, în medie metrul pătrat cu peste 230 de euro pe an.


Iulius Mall are o suprafaţă închiriabilă de 53.150 mp, centrul comercial reprezintând o investiţie în valoare de 80 milioane de euro. Mall-ul cuprinde peste 210 magazine, un hypermarket, cinematograf cu 10 săli, food court, o parcare subterană şi supraterană cu o capacitate de 2.500 de locuri, patinoar sezonier în aer liber şi alte destinaţii de relaxare.

Polus Center , are o suprafaţă închiriabilă de peste 60.000 mp şi  înglobează peste 186 de magazine, printre care un multiplex cu 8 săli de cinema şi un hipermarket.


Lider în top este Băneasa Shopping City, din Bucureşti, cu aproape 39 de milioane de lei. Cele mai mari 50 de malluri din România, în funcţie de veniturile realizate în 2012, au raportat anul trecut încasări cumulate de aproape 350 mil. euro de la chiriaşi, în timp ce banii cheltuiţi de clienţi în magazinele acestor proiecte pot fi estimaţi la circa 2,5 mld. euro.

abonare newsletter