Auto

Noi reguli pentru eliberarea permisului de conducere. Șoferii vor putea obține copia permisului auto online.

Noi schimbări la eliberarea permiselor de conducere din România. Copia permisului auto va putea fi obținută online, fără să mai fie necesară deplasarea la autorități.

Noi condiții pentru obținerea și eliberarea permisului auto/Foto: pexels.com Noi condiții pentru obținerea și eliberarea permisului auto/Foto: pexels.com

 

 


Duplicatul permisului auto va putea fi obținut online, fără să fie necesară deplasarea la Serviciul Public de Permise Auto și Înmatriculare a Vehiculelor. 

 

Condiții de eliberare a permisului de conducere

Noi reglementări sunt propuse pentru obținerea și eliberarea permiselor auto, potrivit unui proiect de lege lansat în transparență publică de Ministerul Afacerilor de Interne. 


Una dintre prevederi vizează introducerea posibilității de obținere a duplicatului permisului de conducere și online, prin intermediul creării unui cont de acces la serviciile online disponibile pe site-ul Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări.

Pentru a putea fi pusă în practică o asemenea facilitate, vechiul permis de conducere nu va mai fi remis autorității emitente, acesta pierzându-și valabilitatea odată cu emiterea noului permis de conducere.


CITEȘTE ȘI: 
În 2023, doar jumătate dintre candidații înscriși au luat permisul de conducere, în Cluj

Pentru declarațiile pe propria răspundere cu privire la situația reală a permisului de conducere pentru care se solicită eliberarea unui duplicat, a fost creată posibilitatea solicitantului de a completa olograf aceste declarații, eliminându-se astfel riscul de a intra sub incidența legii penale prin simpla marcare eronată a unor căsuțe cu situații predefinite.

Permisul de conducere se va expedia la adresa din România indicată de titular sau va putea fi ridicat de către acesta de la autoritatea competentă indicată în cerere. În cazul în care titularul nu poate fi identificat la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica de la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor în a cărui competență teritorială se află această adresă.


Proiectul are ca obiect reglementarea condițiilor de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului.

Noile măsuri vor intra în vigoare după publicarea ordinului în Monitorul Oficial. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traseu nou la Cluj pentru examenul pentru permisul auto!

Ultimele Stiri
abonare newsletter