monitorulcj.ro Menu

Anunțuri / Utile

24AUCTION - platforma de licitații de mărfuri online se lansează curând în România

 

24AUCTION - platforma de licitații de mărfuri online se lansează curând în România

 

       Compania Life is Hard - Work Soft din Cluj-Napoca, prima companie de software din România listată la bursă, lansează 24AUCTION.ro, o platformă de licitații online care ajută companiile să își reducă pierderile financiare ca urmare a stocurilor imobilizate și să lichideze rapid capetele de stoc sau stocurile perisabile prin vânzarea lor online prin licitație. Sunt foarte multe companii, mai ales fermele zootehnice care de multe ori se văd în situația de a arunca sau de a distruge marfa atunci când au supraproducție, pentru ca nu au către cine să o vândă.

      Practic, 24AUCTION este o platformă de licitații B2B care dorește să pună în legătura cererea cu oferta, producătorii cu comercianții.  Producătorii si comercianții en-gros care au stocuri de mărfuri pe care doresc să le vândă cât mai repede și la un preț cât mai bun, le pot scoate acum la licitație și le pot vinde prin platforma 24Auction.ro. Toate operațiunile se desfășoară exclusiv online, iar portalul va oferi utilizatorilor mai multe mecanisme de licitație cum ar fi modelul Olandez, Ungar, Francez (Mise en Vente), Blind Auction.

      “24Auction.ro va aduce companiilor un beneficiu important: va pune împreună cererea cu oferta, într-un singur loc, pe verticale ale sectoarelor din economie”, menționează Erik Barna, CEO-ul companiei Life Is Hard.

Cel mai important beneficiu pentru cumpărători este că aceștia nu plătesc niciun comision și au la dispoziție un sistem de alertă pe e-mail/sms prin care pot monitoriza categoriile de mărfuri pentru care se dorește licitarea.

       Vânzătorii au la rândul lor o serie de beneficii: comisioanele sunt vizibile și echitabile, vânzătorii plătesc un comision de intermediere raportat la valoarea de vânzare a stocului, iar platforma intermediază promovarea ofertei în rândul cumpărătorilor. Tranzacțiile se desfășoară în deplină securitate și siguranță pentru ca datele utilizatorilor sunt protejate, iar platforma este aliniata cerințelor GDPR.

       Sistemul de licitatie are capabilitatea technica de a procesa si transmite in timp real informatii legate de starea licitatiei. Informatiile legate de modificarea starii curente a unei licitatii vor fi transmise de catre sistem tuturor participantilor la licitatie folosind o tehnologie server “push”. Aceste informatii vor fi afisate pe ecranul utilizatorului in mod automat fara sa fie nevoie ca utilizatorul sa ceara afisarea lor.

       Ca si module aplicatie are 4 module majore: Modulul pentru Ofertanti, Modulul pentru Cumparatori, Modulul de Licitatii, Modulul de Administrare. Aceste module se bazeaza ca si implementare, pe un set de microservicii care implementeaza logica de business a aplicatiei. Practic din punct de vedere arhitectural putem discuta de o arhitectura software bazata pe microservicii.

       Integrarea cu alte sisteme se poate face prin dezvoltarea unei interfete API - WebService (Application Programming Interface), denumita modul DataExchange Webservcie care este formatǎ dintr-un set de rutine, protocoale şi unelte care funcṭioneazǎ independent de modulele implementate ale platformei si nu le influenṭeazǎ. In cazul acestei aplicatii API-ul este un serviciu web (web service) care poate citi şi transmite date din modulele Webapp ale platformei pentru care se doreste integrarea.

       Mai multe detalii despre planurile tarifare și despre cum funcționează aplicația aflați de pe site-ul www.24auction.ro.

 

Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin  Programul Operațional Competitivitate2014-2020 “Competitivi împreună”. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială  a Uniunii Europene sau a Guvernului României.