Actualitate

UPDATE - Alba neagra cu gunoiul clujenilor. CONDIȚIILE puse de Feleacu pentru groapa de deșeuri. Până când vor fi îndeplinite, GUNOAIELE CLUJENILOR RĂMÂN PE STRĂZI

Pe rampa temporară de la Pata Rât mai este permisă depozitarea deșeurilor timp de două săptămâni.

UPDATE 29 MAI

Primăria comunei Feleacu vrea să primească despăgubiri de la Consiliul Județean Cluj pentru terenul de 640.000 de mp pe care îl pune la dispoziție pentru construirea Centrului Integrat de Management al Deșeurilor (CMID). Potrivit Gazeta de Cluj, felecanii vor să primească despăgubiri pentru cei 5 ani în care terenul a fost dat Consiliului Județean, deși acest teren era folosit înainte pentru pășunat.

Primarul comunei Feleacu, Nicolae Bâlea a propus conducerii forului județean șase puncte care trebuie rezolvate pentru a-și da acordul ca cei de la RAADPP să construiască o rampă temporară pe respectiva suprafață. Până nu se rezolva aceste doleanțe, deșeurile din Cluj-Napoca rămân pe străzi.


În galeria foto puteți vedea doleanțele autorităților locale din Feleacu.

-------------------------------------------------


După ce s-a făcut loc pentru alte gunoaie și după ce operatorii de salubritate din oraș și-au plătit datoriile către societatea care administrează rampa temporară de la Pata Rât, ceea ce a permis reluarea depozitării deșeurilor.

Reprezentantul societăţii care administrează rampa de la Pata Rât, SC Salprest Rampă, Mircea Vereş, a declarat, ieri pentru Mediafax că depozitarea este permisă pentru următoarele două săptămâni, până când Consiliul Judeţean Cluj va putea amenaja o rampă temporară pe un teren al comunei Feleacu. "Depozitarea deşeurilor pe rampa temporară de la Pata Rât s-a reluat de joi dimineaţă, după o întrerupere de două zile. Operatorii de salubritate din Cluj-Napoca, Brantner - Vereş şi Rosal, şi-au achitat datoriile pe care le aveau către noi, astfel că au primit dreptul de a depozita gunoiul cel puţin două săptămâni, până ce Consiliul Judeţean Cluj va amenaja o altă rampă temporară pe un teren al comunei Feleacu. Noi am transportat de pe rampă în altă parte deşeuri şi am făcut loc pentru noi cantităţi", a spus Vereş.


Sumele datorate Salprest Rampă de către operatorii de salubritate din Cluj-Napoca depăşeau 300.000 de lei.

Feleacu pune la dispoziție terenul

Comuna Feleacu pune la dispoziție un teren de aproximativ cinci hectare pe care urmează să fie amenajată rampa temporară. Acest teren se află în vecinătatea Centrului de Management Integrat a Deşeurilor. Consiliul Județean și Consiliul Local Feleacu vor încheia un protocol pentru acest teren, după ce va avea loc o evaluare a acestuia. “Împreună cu ei am hotărât să facem o evaluare a terenului, să fie stipulată în protocol e redevență minimă care să fie plătită timp de 25 de ani de către Consiliul Județean”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Mihai Seplecan, vicepreședintele Consiliului Județean.


Consiliul Local Feleacu va transmite către forul județean o adresă cu pașii care vor fi urmaţi pentru punerea la dispoziţie a terenului. “Cei din Feleacu se simt acum ca o femeie abandonată și înșelată de bărbat și vor să facă prima dată o asociere cu Consiliul Județean. Vor trimite o adresă oficială către forul județean cu toate punctele oficiale, iar săptămâna viitoare va avea loc o ședință în oglindă, la Consiliul Județean și Consiliul Local Feleacu”, a mai spus Seplecan.

Rampa s-a închis în noaptea de luni spre marți

Din cauza depășirii capacității de stocare, în noaptea de luni spre marţi, rampa temporară de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost închisă, iar autorităţile s-au reunit în şedinţă pentru a găsi o soluţie.


Societatea Salprest Rampă anunţa, marţi, că rampa temporară rămâne închisă, operatorii de salubritate fiind anunţaţi despre această situaţie, în timp ce autorităţile susţineau că rampa funcţionează şi se pot depozita gunoaie.

Potrivit notificării Salprest Rampă transmisă autorităţilor, în 19 mai, operatorii de salubritate nu mai aveau voie, începând din noaptea de luni spre marţi, să depoziteze deşeuri pentru că s-a atins capacitatea de depozitare şi pentru că aceştia nu şi-au mai achitat facturile la termen.

Ultimele Stiri
abonare newsletter